Veckans analyser: Bolagsuppdateringar och marknadstrender
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Bolagsuppdateringar och marknadstrender

Veckans

Denna vecka har flera börsnoterade bolag presenterat sina Q2-rapporter med varierande resultat. Analytiker har delat sina insikter och framtidsutsikter för dessa bolag, vilket ger en blandad men informativ bild av marknadens utveckling.

  • Hexatronic och Sivers Semiconductors visar starka resultat med positiva framtidsutsikter.
  • Cibus levererar stabila resultat men påverkas av engångsposter och räntenivåer.
  • Humble Group och Plejd kämpar med logistik- och kostnadsutmaningar men visar potential för tillväxt.

Hexatronic och Sivers Semiconductors imponerar med starka Q2-rapporter

Hexatronic levererade en stark Q2-rapport med betydande förbättringar i försäljning, bruttomarginal och EBITA-marginal jämfört med föregående kvartal. Trots detta kvarstår prognosen för FTTH oförändrad, vilket kan vara en besvikelse för vissa investerare som hoppats på en mer optimistisk syn, särskilt med tanke på den positiva trenden bland många amerikanska konkurrenter. Läs mer i Redeyes analys.

Sivers Semiconductors överträffade förväntningarna både vad gäller försäljning och EBITDA i sin Q2-rapport. En betydande framgång för bolaget var en ny 5G-designorder som förväntas generera årliga intäkter på cirka 100 miljoner SEK. Detta stärker bolagets position inom 5G-segmentet och kan leda till uppjusterade bedömningar och värderingar från analytiker. Mer information finns i Redeyes rapport.

Cibus: Stabilitet trots utmaningar

Cibus rapporterade ett Q2-resultat som i stort sett låg i linje med förväntningarna. Inkomst från fastighetsförvaltning (IFPM) var 6% över Infront-konsensus, men resultaten belastades av flera engångsposter, både positiva och negativa. Trots detta ser bolaget fortsatt positivt på framtiden, med en stark kapitalförvaltning och en stabil utdelningsnivå på 6%. Läs mer om Cibus analyserade av Nordea här och här.

Humble Group och Plejd kämpar med kostnader, men ser möjligheter

Humble Group står inför utmaningar med höga fraktkostnader, vilket påverkar bruttomarginalerna negativt. Bolaget har dock visat en vilja att utnyttja sin ökade skuldsättning för att genomföra strategiska förvärv och tillgångsaffärer. Detta kan potentiellt stärka företagets position på marknaden framöver. Mer om Humble Groups situation kan läsas i ABG Sundal Colliers analys.

Plejd har fortsatt att visa stark tillväxt i nettoomsättning trots en svag byggkonjunktur. Den lägre bruttomarginalen beror på lanseringen av nya produktkategorier, men bolaget ser ljus framtid med nya produkter och expansion på nya marknader. Detta kan leda till förbättrad lönsamhet på sikt. För mer detaljer, se Kalqyls rapport.

Powercell: Blandade känslor trots stabila siffror

Powercell visade stabila resultat i sin Q2-rapport men överraskades av en nedgång i bruttomarginalen. Bolaget har säkrat ett lån på 50 miljoner SEK från Nordea och har en kassaposition på 85 miljoner SEK, men den finansiella situationen ger anledning till viss oro med tanke på marknadens osäkerhet. Redeyes första intryck av rapporten kan läsas här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hexatronic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt