Börsnoteringar & IPOs januari 2025 | Listar alla kommande… - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Börsnoteringar och IPOs som investering (stor guide) – Listar och samlar nyheter om kommande börsintroduktioner januari 2025

Börsnoteringar

15 min lästid

Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Visa innehåll ▼

Klimatet för börsnoteringar har varit minst sagt hett under de senaste åren, såväl i antal som storlek och med många extrema kursrusningar (både i Sverige och internationellt). På den här sidan förklarar vi mer om börsintroduktioner och IPOs, olika former av noteringar, hur processen går till och vad som kan vara bra att tänka på innan man tecknar sig i en IPO.

Vi listar också kommande börsintroduktioner och samlar information och nyheter om dessa noteringar, primärt i Sverige/Norden men ibland även internationellt. Vilka nya bolag är på väg mot börsen? Vilka ska man teckna och vilka bör man avstå? Vad säger analyshusen och de stora affärstidningarna om kommande IPOs?

Hitta nya investeringsmöjligheter bland aktuella börsnoteringar och IPOs

Under de senaste åren har vi fått se stora och välkända börsnoteringar för bolag som  bland annat Volvo Car, Synsam, LMK Group (Linas Matkasse), Cary Group (Ryds Bilglas), CTEK, Hemnet, Savelend, Kjell & Company, Truecaller och Flat Capital, internationella IPOs för bolag som Coinbase, Robinhood och Roblox och en stor mängd SPAC-noteringar såväl i Sverige som internationellt – däribland för svenska elbiltillverkaren Polestar som listades på USA-börsen via SPAC på svensk midsommarafton 2022.

Det spekuleras också i framtida noteringar för bolag som fintech-giganten Klarna och svenska batteritillverkaren Northvolt som har nämnt att börsen kan vara ett möjligt framtida spår.

Alla noteringar har givetvis inte gått bra, men vi har sett några riktigt galna succédebuter där bland annat kan nämnas CTEK som under första handelsdagen som mest var upp 150 % från teckningskursen eller Klarna-grundarens investmentbolag Flat Capital som under de första tre dagarna rusade över 350 %!

Läs mer: På vår separata sida för SPAC-bolag kan du läsa mer och hitta aktuella nyheter som rör SPACar.

Tips – Ladda ner vår populära app för att ha stenkoll på aktuella IPO-nyheter

Introduktion – Vad är en börsnotering / IPO?

IPO är en förkortning som står för Initial Public Offering, vilket också är engelskans begrepp för börsnotering. Börsnotering och IPO är med andra ord samma sak. Det som händer vid en börsnotering är helt enkelt att ett företag bestämmer sig för att notera sina aktier på börsen.

Vid noteringen blir sedan bolagets aktier tillgängliga för handel av allmänheten, vilket innebär att du då som privatperson kan investera i bolagets aktier. Under processen, och den så kallade teckningsperioden, köper man så kallade teckningsrätter, som sedan omvandlas till de vanliga aktierna.

Nyemission eller befintliga aktier

De aktier som erbjuds i samband med en kommande IPO kan antingen vara nya, det vill säga nyemitterade (nyemission), men det kan också röra sig om ett befintligt innehav av aktier från tidigare ägare, som till exempel investerare och grundare som vill passa på att sälja i samband med noteringen. Det senare kallas för en direktnotering, något som bland andra Spotify gjort vid sin börsintroduktion. Läs mer om direktnotering längre ner i texten!

I samband med noteringen är det vanligast att allmänheten blir erbjuden att teckna i bolaget, under en viss så kallad teckningsperiod. Aktierna erbjuds då vanligtvis till ett bestämt pris per aktie; en särskild teckningskurs. När börsintroduktionen sedan är färdig och handeln på marknadsplatsen öppnar gäller istället vanlig handel av aktierna.

Läs mer: På vår separata sida för Nyemissioner kan du läsa mer om processen och hitta aktuella nyheter som rör emissioner av olika slag.

Två reglerade marknadsplatser (börser) i Sverige

All sådan aktiehandel sker på en marknadsplats (börs), till exempel på Stockholmsbörsen. Stockholmsbörsen heter egentligen Nasdaq Stockholm och ägs av giganten Nasdaqvärldens största marknadsplats för handel med värdepapper. Nasdaq Stockholm är en av två reglerade börser i Sverige idag, där den andra heter Nordic Growth Market (NGM).

First North och andra oreglerade handelsplatser

Börsen tillhör den reglerade marknaden, och som du säkert kan gissa betyder det att det också finns en oreglerad marknad. I Sverige har vi ett antal oreglerade handelsplattformar, till exempel Nasdaq First North, som ofta bara kallas för First North, Spotlight och NGM Nordic MTF.

Generellt sett ställs något mindre krav på genomlysning av de bolag som är listade på oreglerade marknadsplatser, och dessa bolag är dessutom ofta mindre – sammantaget kan man säga att dessa bolag får anses vara något mer riskabla att investera i.

I den här guiden fokuserar vi primärt på den reglerade marknaden, alltså börserna både nationellt och globalt, och de bolag som är noterade där.

Så fungerar en börsnotering


En börsnotering kräver en hel del resurser och tid av bolagets ledning och styrelse. Processen innebär att man måste följa specifika krav och gå igenom flera olika steg. Här är en övergripande lista med en sammanfattning över de olika stegen:

  • Bolaget genomför en finansiell analys av verksamheten, ofta med hjälp av en finansiell rådgivare.
  • Framställningen av ett prospekt påbörjas - som måste innehålla information om verksamheten och villkor för noteringen.
  • En noteringsprocess med Nasdaq Stockholm (Stockholmsbörsen) eller NGM inleds och man utser en börsrevisor som granskar en mängd punkter, till exempel redovisning, lönsamhet och styrelsens sammansättning.
  • Verksamheten granskas i en due diligence angående legala risker och skattesituation.
  • Finansinspektionen beslutar om prospektet bör godkännas eller inte, och börsen tar sedan det slutgiltiga beslutet.

Varför gör ett företag en börsnotering / börsintroduktion?

Som du ser är det inte helt enkelt att gå från onoterat bolag till börsnoterat! Beslutet om att genomföra en IPO är därför långt från ett självklart val och även en betydande investering i termer av tid och olika avgifter. Men för de företag som väljer att ta steget finns det flera olika anledningar som kan medföra långsiktiga fördelar.

Även om projektet kräver en hel del jobb så kan det löna sig i slutändan. Med rätt förberedelser och expertis är det dessutom enklare. En stor anledning till att ett bolag vill hamna på börsen är att få in mer pengar i verksamheten för att växa. Det kan handla om finansiering av ett stort projekt, till exempel anläggning av en ny fabrik eller utveckling av ett nytt läkemedel, eller lansering globalt.

Lösningen kan då vara ett lån från banken eller att sälja delar av bolaget. Försäljningen kan antingen göras till privata investerare eller som den här guiden handlar om: genom att börsnotera företaget. Företaget får in sitt kapital för att skala upp sin verksamhet och expandera och du som investerare ges en möjlighet att köpa och sälja aktier i bolaget och på så vis vara med på deras resa.

Fördelar med börsnotering

Utöver tillskott av pengar så kan noteringen ge andra potentiella fördelar:

  • Ökad kännedom om bolaget/deras produkter.
  • Starkare varumärke tack vare större transparens och genomlysning av bolaget, vilket i sin tur kan öka förtroendet hos kunder och samarbetspartners.
  • Rekryteringen kan bli lättare, dels som en effekt av ökad kännedom men också då ett börsnoterat kan anses vara en mer attraktiv arbetsgivare.
  • Skapar intresse från allmänheten som kan handla med aktierna.
  • Även kreditvärdigheten och publiciteten är områden som kan påverkas positivt.

Alla de här punkterna behöver inte alltid stämma in, men är i det stora hela de vanligaste motiven till att verksamheter tar klivet in på den reglerade marknaden. Ofta pratar man om att börsen automatiskt ger en kvalitetsstämpel åt ett bolag - från att vara privat till att bli publikt.

Tips: Varje vecka summerar vi också de viktigaste nyheterna inom området i våra uppskattade "IPO-nytt"-artiklar som du finner direkt här på sidan eller genom att prenumerera på vårt populära nyhetsbrev.

Guide steg-för-steg: Hur deltar man i en börsnotering?


I samband med att ett bolag väljer att börsnotera sig brukar de erbjuda allmänheten att köpa nya aktier i bolaget, vilket ger dig som investerar en möjlighet att delta i börsintroduktionen. Här lär du dig mer om hur det fungerar!

Var med i en börsnotering – Så går det till

  1. Det första steget är att hitta ett företag som är på väg att genomföra en IPO. För att se vilka möjligheter som finns kan du exempelvis besöka denna sida där vi samlar nyheter om kommande börsnoteringar och IPOs eller besöka nätmäklarnas Avanzas och Nordnets sidor för olika företagshändelser för att se aktuella erbjudanden.
  2. Kolla upp sista datum för erbjudandet (teckningsperiod), vad teckningskursen ligger på och minimumgränsen för antalet aktier som du måste teckna (lägsta möjliga teckning brukar vanligtvis ligga omkring 5-7 000 kr). Dessa uppgifter hittar du i villkoren i prospektet/memorandumet som du brukar hitta hos Avanza/Nordnet, direkt på bolagets egen hemsidan, eller ibland direkt i pressmeddelandet. Då får du en uppfattning om hur mycket du skulle behöva investera och om du tycker det är värt det.
  3. Läs på om bolaget och försök att bilda dig en uppfattning om det är en aktie som du vill äga eller ej. Man kan antingen investera i ett bolag som man tror på med ambitionen att vilja äga aktien under lång tid, men det finns också många som endast spekulerar i att själva noteringen ska bli lyckad och med syfte att sälja aktierna redan första handelsdagen (något som ofta brukar kallas "teckna-sälj"). Du behöver själv avgöra vad som är rätt för dig och en aktie kan lika väl handlas högre som lägre än teckningskursen under den första handelsdagen. Vi rekommenderar också att du håller dig fortsatt uppdaterad kring nyhetsflödet för bolaget under hela teckningsperioden, exempelvis för att se vad olika analytiker tycker om IPOn. Här kan vi verkligen rekommendera Börskollens smidiga app där du kan skapa bevakningar för de IPO-aktuella bolag som du vill följa och få automatiska pushnotiser vid nyheter som rör bolaget.
  4. Anmäl intresse genom att skicka in en ansökan. Antingen kan du fylla i och skicka in den särskilda anmälningssedeln som bolaget brukar tillhandahålla på sin hemsida. Det andra alternativet är att du anmäler dig digitalt via en bank. Många IPO:s går att delta i hos till exempel Nordnet och Avanza, förutsatt att du har ett konto hos den banken. I prospektet kan du läsa om hur man gör för att teckna aktier i bolaget. Se till att du har tillräckligt med pengar på det angivna kontot innan du skickar in en ansökan!
  5. Efter sista teckningsdag är det bara att vänta och se om du har fått tilldelning på din ansökan om att teckna aktier i IPOn. Om du har fått tilldelning brukar de så kallade teckningsrätterna att automatiskt läggas till ditt konto. Många IPOs blir kraftigt övertecknade (när det finns ett intresse av att teckna aktier som överstiger det antal som bolaget erbjuder) och då brukar man applicera någon form av randomiserat urval där man exempelvis slumpar ut vilka av alla de personer som har anmält intresse som ska få tilldelning av aktier. Du är alltså inte garanterad att erhålla det antal aktier som du har anmält intresse för, utan kan många gånger gå tomhänt – inte minst i börsnoteringar av bolaget som är väldigt populära!
  6. I samband med första handelsdagen kommer sedan dessa teckningsrätter att automatiskt konverteras till vanliga aktier. Det här kan dröja allt ifrån några dagar till ett par veckor (eller ibland längre) beroende på hur nära noteringsdagen ligger efter den avslutade teckningsperioden. Håll koll på datumet för första handelsdagen så att du kan följa premiären för aktien på börsen. Från och med att handeln har inletts kan du köpa och sälja aktien precis som vanligt och börsnoteringsprocessen är nu avslutad.

Möjligheter och risker med börsnoteringar som investering

Investeringar i börsnoteringar idag innebär både möjligheter och risker. Risken är att kursen faller efter noteringen och att du då förlorar pengar.

I sällsynta fall (och då vanligtvis vid tidigare investeringar eller vid noteringar på oreglerade marknadsplatser) kan det också hända att noteringsprocessen blir avbruten, och ibland är själva noteringen även villkorad att vissa specifika villkor uppfylls (exempelvis tillräckligt hög teckningsgrad eller antal investerare). Om dessa villkor då inte uppfylls kan det hända att bolaget måste skjuta fram sina noteringsplaner.

Tjäna pengar på börsnotering

Motsatt har du givetvis också chans att tjäna pengar om priset på en aktie stiger. Om det rör sig om ett populärt företag, som anses ha goda framtidsutsikter, så är chansen större att kursen stiger när aktierna släpps på börsen. Detta eftersom att fler personer vill investera i företaget. Om priset på en aktie vid noteringen är lågt i förhållande till vad bolaget anses vara värt, så ökar utsikterna för att kursen ska stiga.

Det ökande intresset för investeringar gör också att vissa aktier stigit kraftigt sedan börsintroduktion. Vi har nämnt några exempel ovan och ytterligare exempel är Spotlight Group som låg på 22,10 kronor i erbjudandet inför noteringen, men avslutade första handelsdagen på priset 34,60 kronor. Därmed steg priset med 56 procent på en dag. Även Volvo Cars såg en betydande ökning första dagen, från teckningskursen 53 kronor till 65 kronor vid stängning!

Hur avgör man om man ska teckna i en börsnotering eller inte?

Det går aldrig att förutspå hur en aktie kommer att röra sig, men det bästa du kan göra är att vara påläst om företaget samt sprida ut dina risker. På så sätt har du inte lagt alla ägg i en korg om det går riktigt dåligt för aktiekursen efter noteringen. Titta även på anledningen till varför bolaget i fråga genomför en notring/emission - hur ser planerna och förutsättningarna ut för framtiden och känns dessa realistiska?

Investeringar innebär alltid en risk, och därför är det viktigt att du bara använder pengar som du kan avsätta och i värsta fall inte får tillbaka.

Exempel på några välkända IPOs


Det har blivit omtalade händelser när kända namn som Spotify eller Roblox tagit sig in på marknaden. Här hittar du en lista över några mer välkända populära IPOs (eller direktnoteringar)!

Populära svenska IPOs

Volvo Cars IPO


Biltillverkaren Volvo Cars kom in på Nasdaq Stockholm den 29 oktober 2021. Volvo Cars har stora planer med målet att bland annat vara helt elektrifierade till 2030. Intresset både före och efter börsintroduktionen var också mycket stort. Erbjudandet blev kraftigt övertecknat och under första handelsdagen steg kursen med över 20 procent.

Läs mer om Volvo Cars här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Synsam IPO
Samma dag som Volvo Cars kom in på Nasdaq Stockholm så introducerades även Synsam på samma börs. Optikkedjan som säljer glasögon och linser grundades redan 1968 och är idag ledande i optikbranschen i Sverige. Första veckan på Nasdaq Stockholm steg Synsam nära 18 procent, och efter en månad hade kursen stigit med hela 40 procent.

Läs mer om Synsam här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

CTEK IPO
CTEK, som tillverkar laddare för elbilar, tog klivet in på Nasdaq Stockholm den 24 september 2021. Erbjudandet blev övertecknat och på första dagen ute på aktiemarknaden så fick kursen närmast en fördubbling i värde. Vid ett tillfälle under första handelsdagen nådde den 150 procent högre än teckningskursen!

Läs mer om CTEK här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Nordnet IPO
I november 2020 blev Nordnets aktie tillgänglig för handel på Nasdaq Stockholm. Nordnet, som själva erbjuder bland annat aktiehandel och sparande i fonder, går under kortnamnet SAVE på börsen. Första månaden efter noteringen steg Nordnets aktie med omkring 30 procent.

Läs mer om Nordnet här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Cint IPO
IT-bolaget Cint specialiserar sig inom mjukvaruutveckling, med fokus på digitala marknadsundersökningar. Cint listades på Nasdaq Mid Cap den 19 februari 2021. Aktiekursen såg en ordentlig nedgång den första månaden, från 100 kr på första handelsdag till 76,6 kronor exakt en månad efteråt. Bolagets aktie återhämtade sig sedan sakta under de närmaste månaderna.

Läs mer om Cint här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Safello IPO


Safello, en mäklartjänst för kryptovalutor, blev noterade på First North den 12 maj 2021. Kryptobolagets emission övertecknades med hela 1 240 procent, till 502 miljoner kronor. Aktievärdet på Safello Group sjönk dock med 40 procent den första veckan på marknaden och såg ytterligare nedgång de efterföljande veckorna.

Läs mer om Safello här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Checkin IPO
Emissionen tecknades till 2 100 procent när Checkin.com Group skulle noteras på First North den 20 maj 2021. Det svenska SaaS-bolaget har utvecklat en mjukvara för att checka in, logga in och registrera sig till tjänster online. Den 1 juni, 10 dagar efter noteringen, nådde deras aktie en rejäl topp på 283 procent stigning sedan första handelsdag. De följande dagarna störtdök sedan värdet på First North och många av Checkins aktieägare blev troligen besvikna när priset gick från 155 kronor per aktie till 66 kronor per aktie på bara en vecka.

Läs mer om Checkin här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Flat Capital IPO
Investeringsbolaget Flat Capital kom in på First North den 13 oktober 2021, med innehav i företag som bland annat Truecaller, Budbee och Klarna. Deras introduktion blev kraftigt övertecknad och fick anmälningar för totalt 1,2 miljarder kronor från 27 000 investerare. Aktien rusade för Flat Capital, från 20 kronor första handelsdagen till 36 kronor dagen efter. De följande dagarna sjönk den dock kraftigt igen, innan nästa uppgång och den 8 november var priset nära det dubbla jämfört med handelsstarten 13 oktober.

Läs mer om Flat Capital här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Acast IPO
Acast är en plattform för poddar, där lyssnarna kan ladda ner en app som poddspelare eller lyssna via webbläsaren. Acast hostar och säljer annonser åt flera tusen podcasts. Den 17 juni 2021 blev deras första handelsdag på First North, men den första månaden imponerade de knappast på aktieägarna. Kursen lade sig snabbt en bra bit under första handelsdagens värde, och stannade där de närmaste månaderna.

Läs mer om Acast här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Populära utländska IPOs

Spotify IPO (eller egentligen DPO, direktnotering)
Spotify genomförde en så kallade direktnotering den 3 april 2018, på New York Stock Exchange i USA. Direktnoteringen innebar att Spotify inte tog in något nytt kapital och höll kostnaderna nere för noteringen. Streamingtjänsten för musik och podcasts har miljontals användare världen över. Första dagen på NYSE sjönk dock aktiekursen med 10 procent.

Läs mer om Spotify här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!


Roblox IPO (eller egentligen DPO, direktnotering)
Spelplattformen Roblox har över 80 miljoner användare varav en stor del barn och unga. Roblox gjorde en direktnotering på New York-börsen 10 mars 2021. Första dagen för handel blev framgångsrik då aktien steg med drygt 50 procent.

Läs mer om Roblox här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Coinbase IPO (eller egentligen DPO, direktnotering)
Coinbase är USA:s största mäklare för kryptovalutor. Den 14 april 2021 valde Coinbase att likt Roblox och Spotify göra en direktnotering, hos Nasdaq. Första handelsdagen åkte värdet både upp och ner en hel del. Två dagar senare låg kursen ca 5 procent lägre och exakt en månad efter noteringen låg den på minus 21 procent.

Läs mer om Coinbase här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Snowflake IPO
Snowflake erbjuder egenutvecklade molnbaserade lösningar, med medelstora och större företag som största kundmålgrupp. Första dagen på NYSE, den 16 september 2021, mer än fördubblades värdet på aktien.

Läs mer om Snowflake här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Oatly IPO
Svenska bolaget Oatly, som specialiserar sig på växtbaserade produkter med havre, noterades i New York den 20 maj 2021. Under den första dagen på marknaden steg aktien med 18 procent och den 11 juni nådde Oatly aktien en topp på 42 procents uppgång sedan starten. De närmast följande månaderna gick det dock utför för livsmedelsproducenten.

Läs mer om Oatly här hos Börskollen eller köp aktien hos Avanza!

Fler frågor och svar om börsnoteringar och IPOs


Nedan har vi besvarat ytterligare några frågor som är vanligt förekommande när det kommer till börsintroduktioner i olika form.

Vad betyder börsnotering?

Precis som namnet antyder - att ett företag tar sig in och noteras på börsen. Därmed blir aktierna tillgängliga för allmänheten att köpa och sälja.

Vad är / innebär en IPO?

IPO är en förkortning som står för Initital Public Offering, vilket är engelskans uttryck för börsnotering. De här två begreppen, IPO och börsnotering, betyder alltså samma sak.

Vad innebär en direktnotering?

Istället för en IPO går det att göra en DPO, en förkortning som står för Direct Public Offering. Det här brukar man på svenska kalla för en direktnotering. Vid en direktnotering finns inte möjlighet att delta i noteringen. Istället väntar du tills det datumet då företaget börjar handlas på börsen och kan då börja handla med aktien precis som vanligt.

En DPO kan ske till exempel om en verksamhet inte behöver eller vill ta in pengar vid börsnoteringen. Företag som gör DPO kommer alltså inte ge ut några nya aktier, och genomför därmed inte heller någon tillhörande nyemissioner. Direktnoteringar kan göras mycket snabbare än börsintroduktioner, kostar mycket mindre och späder heller inte ut befintliga aktieägares positioner. Spotify är ett känt exempel på en DPO.

Vad är en private placement?

Private placement är en investering i ett aktiebolag som inte är noterat på marknaden. Eftersom det är onoterat så finns ingen daglig, öppen handel med dess aktier, och bolaget är också mer begränsade i hur de får marknadsföra möjligheten att teckna aktier. I fallet med private placements brukar det istället röra sig om ett begränsat antal förvalda investerare, institut eller fonder som får möjlighet att investera, till exempel som ett alternativ till börsintroduktion för att få in pengar.

Hur går en pre-IPO till?

Vid en pre-IPO gör du en investering i ett tidigare skede. Fördelarna är bland annat att du (ofta) kan köpa aktier till en lägre värdering än den som bolaget senare planerar att sätta vid börsintroduktionen till allmänheten. Det ger chans till en positiv kursutveckling, men kan samtidigt innebära en större risk.

Dessutom har du (ofta) möjlighet till en större tilldelning av aktier än vad som kan bli fallet vid en populär publik notering. Man kan säga att en pre-IPO är en blandning av en onoterad investering via privata marknader och en exitstrategi via börsen. Många gånger handlar det om att ta in kapital via några utvalda större investerare, ofta i form av en private placement som vi nämnde här ovan i IPO guiden.

Ibland genomförs även bredare pre-IPOs riktade till allmänheten, med möjlighet att teckna sig i mindre poster. Tidsperioden inför en regelrätt notering på börsen kan också variera, men det är inte ovanligt att bolaget siktar på att det ska ske inom de närmaste 1-2 åren. Viktigt att komma ihåg är dock att du inte har någon garanti för att bolaget verkligen kommer att bli noterat inom den här tiden, eller överhuvudtaget!

Vad innebär det att en börsnotering / IPO är övertecknad?


Antalet aktier som allmänheten får köpa inför en notering är reglerat på förhand. Om alla dessa snabbt blir sålda till följd av stort intresse så kan det hända att du kommer få färre antal aktier (eller inga alls) än vad du har ansökt om. Man pratar då om en övertecknad IPO där teckningsgraden överstiger det antal aktier/kapital som bolaget erbjuder.

IPO-kalender och aktuella nyheter om kommande börsnoteringar januari 2025

Här ovan/nedan finner du aktuella börsintroduktioner samt tillhörande nyhetsflöde om kommande svenska och internationella börsnoteringar.

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Kristoffer på Börskollen den 12 oktober 2023. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Kristoffer   Medarbetare Börskollen
Kristoffer har ett brinnande intresse för ekonomi och börsen. I rollen som skribent har han tidigare erfarenhet av att ha jobbat på nischbank och inom Fintech samt verkat på börsen personligen större delen av sitt vuxna liv. Med ett stort intresse för ekonomi, motorer och börsen i synnerhet skriver han allt ifrån nyheter om privatekonomi och bilar till nischade artiklar om mer specifika aktier.
Visa hela texten ▼

Nyheter om börsnoteringar och IPOs