Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna – och veckans "joker" på plats 21"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna – och veckans "joker" på plats 21"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna – och veckans "joker" på plats 21" som skrevs av Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Investor med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna – och veckans "joker" på plats 21

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, JM och Elekta. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer om de..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Rådet: Köp investmentbolaget – rabatten är för hög

Rådet: Köp investmentbolaget – rabatten är för hög. Rabatten är omotiverat hög, enligt banken...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 20 oktober. Några av..

3. Dagens aktierekommendationer – Investor med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 20 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Danske Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Penser sänker Fingerprint Cards motiverade värde efter nyemissionen

Erik Penser Bank sänker sitt motiverade värde för teknikbolaget Fingerprint Cards till 4,8-5 kronor (7-8), framgår det av en uppdragsanalys.  Igår levererade Fingerprints en kvartalsrapport som visade en..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Här är bolagen som rapporterar idag den 20 oktober

Nedan listar vi alla bolag på Stockholmsbörsen som rapporterar idag den 20 oktober. Du hittar bland annat bolag som Avanza Bank och Boliden på listan. Avanza Bank med sina 67645 st ägare på Avanza är det mest..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Hernhag: Fyra stabila aktier som står emot börsturbulensen

I veckans aktiechatt pekade Marcus Hernhag ut fyra stabila aktier som står starka när börsen skakar. Han tipsade också om fyra köpvärda nordamerikanska utdelningsaktier och berättade hur han själv hanterar..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Kraftig nedgång för rapporterande Ovzon som vill ta in nytt kapital

Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag med en rejäl nedgång. Ovzon faller rejält i öppningen efter att ha vänt till förlust i Q3 samt aviserat en företrädesemission på 250 miljoner kronor samt att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

God morgon! 65 miljarder dollar i börsvärde gick upp i rök efter Teslas kvartalsrapport – och så presenterar vi den roligaste nyheten..

8. Musks mardröm: Tesla rasar efter kommentaren

God morgon! 65 miljarder dollar i börsvärde gick upp i rök efter Teslas kvartalsrapport – och så presenterar vi den roligaste nyheten på länge...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Handelsbanken: 50/50 för bud på Renewcell

Handelsbanken anser att det är mycket svårt att idag ha en uppfattning om värdet på textilåtervinningsbolaget Renewcells aktie.  "Om vi åsätter 50 procents sannolikhet för ett bud om 40 kronor per aktie, och 50..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Cancerläkemedel i jätteaffär

Cancerläkemedel i jätteaffär. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Balder och Castellum riskerar stora nedskrivningar

Fastighetsbolagen Balder och Castellum kan tvingas till omfattande nedskrivningar av sina investeringar i det norska bolaget Entra. Enligt Joachim Landström, doktor i redovisning och finansiering, har Entras aktiekurs..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

12. Investor söker ny VD: flera toppnamn i fokus

Investmentbolaget Investor meddelade nyligen att företagets VD Johan Forssell kommer att avgå i maj nästa år. Nu pekar analytiker ut flera kandidater som potentiella efterträdare, med särskilt fokus på några..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos..

13. Veckans 10 mest sedda börsklipp

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "Trading Direkt 2023-10-17 | Jonas Olavi, Tobbe Rosén och en..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

14. Avanza: Ett attraktivt val för börsoptimister

Med stöd av en låg värdering och positiv börsutveckling, kan det vara läge för börsoptimister att inkludera nätmäklaren Avanza i sin portfölj, menar Dagens industri i en nyligen publicerad analys. Trots..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Christer Gardell: Sluta dalta med unga kriminella

Finansmannen Christer Gardell vill se hårdhandskar mot gängens brutala framfart i Sverige, som inte beror på ökade klyftor, anser han. ”Det är knark det handlar om i grund och botten”, slår Gardell fast i en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt