Riktkurs Nordisk Bergteknik | Aktuell data och historik - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Riktkurser Nordisk Bergteknik

Riktkursprognos

Riktkurs snitt 4 mån

22.00 kronor

69% uppsida*

Analytiker konsensus: Köp

* Baserat på senaste stängningskurs

Riktkurssentiment

Senaste riktkurser Nordisk Bergteknik

2 st riktkurser för Nordisk Bergteknik. Riktkurserna är filtrerade på 12 månader tillbaka i tiden och max 1 riktkurs per analytiker. Vid beräkning av genomsnittlig riktkursprognos utgår vi dock endast från de senaste 4 månaderna för att undvika för gamla, utdaterad riktkurser.

DagAnalytikerTypBolagGraderingRiktkursUppsida*
05 NovKepler CheuvreuxsänkerNordisk Bergteknikköp24 → 22 kronor69.2%
16 MayCarnegiesänkerNordisk Bergteknikbehåll17 → 15 kronor15.4%
* Baserat på stängningskurs från I förrgår

FAQ - Riktkurs Nordisk Bergteknik

Riktkurs för Nordisk Bergteknik

Nordisk Bergteknik specialiserar sig på tjänster relaterade till bergarbeten och grundläggningsprojekt. Företaget levererar tjänster som inkluderar borrning, sprängning, bergstabilisering och tunnelkonstruktion. Deras kunder består huvudsakligen av företag inom anläggnings- och entreprenadsektorerna, särskilt inom infrastruktur och gruvindustrin. Företagets verksamhet sträcker sig över Norden och Europa. Nordisk Bergteknik grundades år 2016 av Pegroco Invest AB och har sitt huvudkontor beläget i Göteborg.

Enligt flera ledande banker och analytiker har Nordisk Bergteknik en genomsnittlig riktkurs på cirka 22.0 kronor, vilket antyder att aktien har potential att öka eller minska i värde från dess nuvarande nivå. Analytikernas bedömning av riktkursen för Nordisk Bergteknik baseras på faktorer som Nordisk Bergteknik finansiella hälsa, förväntade utdelningar, marknadsutsikter och branschtrender etc.

Riktkurser för Nordisk Bergtekniks konkurrenter

Det kan även vara av intresse att jämföra riktkursförväntningar för konkurrenter till bolag så som Nordisk Bergteknik och då kan du se detta i vår tjänst Riktkurskollen, där du kan söka fram valfritt bolag och se alla riktkurser för bolaget.

Vad betyder riktkursen i Nordisk Bergteknik för dig som investerare?

Att följa riktkurser för bolag så som Nordisk Bergteknik kan vara användbart för investerare som vill skapa sig en bild över potentiella investeringar. Men det är viktigt att komma ihåg att riktkurser inte är säkra prognoser, utan snarare uppskattningar baserade på dagens information och förväntningar i Nordisk Bergteknik. Som investerare kan du använda riktkursen i Nordisk Bergteknik som ett verktyg bland många andra för att avgöra om Nordisk Bergteknik är köpvärd. Det är alltid klokt att komplettera riktkursen med egen research och att ta hänsyn till din egen risktolerans och investeringshorisont.

Vad är en riktkurs?

En riktkurs är ett målpris som analytiker eller aktörer inom finansvärlden sätter för en aktie. Denna kurs återspeglar det värde som analytiker tror att aktien kan nå inom en viss tid, ofta inom ett år. Riktkursen i Nordisk Bergteknik baseras på en rad faktorer, såsom bolagets nuvarande och förväntade framtida intäkter, marknadens allmänna tillstånd, konkurrensläget samt makroekonomiska faktorer. För investerare kan riktkursen i Nordisk Bergteknik fungera som en vägledning när de överväger om aktien är köpvärd eller inte. En riktkurs är dock ingen garanti – marknaden kan förändras snabbt, vilket kan påverka ett bolags aktiekurs.

Hur bestäms riktkursen i Nordisk Bergteknik?

För att fastställa en riktkurs i Nordisk Bergteknik analyserar analytiker företagets ekonomiska hälsa och tillväxtpotential. De tittar på finansiella nyckeltal, såsom P/E-tal (pris/vinst), kassaflöde, vinsttillväxt och skuldsättning. Dessutom jämförs ofta Nordisk Bergteknik med liknande bolag inom samma sektor för att bedöma om Nordisk Bergteknik är över- eller undervärderad. Det finns också olika metoder, som diskonterade kassaflödesmodeller (DCF) och relativa värderingsmodeller, för att beräkna riktkursen. En riktkurs kan variera beroende på vilken metod som används och analytikerns bedömningar.