Nytt långsiktigt distributörsavtal klart med Odisa Equipa i Mexico
Odisa Equipa började i november 2019 att marknadsföra och demonstrera Lightfry på den Mexikanska marknaden efter att de köpte en demoenhet och fick utbildning av Eatgood på Lightfry-enheten i Guadalajara. 2020 vet vi alla att det blev ett år i skuggan av Covid-19 men under början av 2021 har en förändring skett på marknaden och den är tydlig. Detta innebär mer aktivitet och intresse från kunder och i detta fallet också kedjekunder vilket är bra då de oftast är relativt kapitalstarka och kan investera i maskinutrustning. Fokus är, som på så många andra marknader, hälsosammare och bättre mat på många sätt. Tack vare ett ökat intresse från kunder så har Odisa Equipa önskat att formalisera vårt samarbete och deras arbete avseende försäljning och marknadsföring av Lightfry i Mexico. Odisa Equipa är ett privatägt bolag med omfattande verksamhet med mer än 1000 anställda och täcker hela Mexico med deras verksamhet som inkluderar både försäljning, service, support och reparationer i kombination med att de även designar hela restaurangkök inkluderande egen produktion av rostfria möbler och utrustning som kylar, frysar, bänkar och bord etc.
Mexico är en intressant marknad och snarlik USA-marknaden avseende kedjors närvaro och deras behov av samma Lightfry-enheter som USA avseende certifieringar som ETL och NSF. Odisa Equipa har funnits många år i branschen med ett fantastiskt kontaktnät in på små som stora kunder, kedjekunder men även leverantör in till många stora industrier där de bygger restaurangkök till mycket stora personalrestauranger.
”Ett avtal mellan Eatgood och Odisa Equipa på en mycket intressant marknad som Mexico, i rörelse framåt, ser vi som ett starkt tecken på fortsatt riktning för en global marknad mot hälsosammare och bättre mat i kombination med andra fördelar som ekonomi, säkerhet och flexibilitet. Att Lightfry ingår som en del i Odisa Equipas produktutbud är inspirerande då vi gemensamt kan erbjuda marknaden en bättre produkt med fokus på hälsa, miljö, säkerhet, effektivisering, flexibilitet vilket är början på den lilla revolutionen – AIR IS THE NEW OIL – säger Henrik Önnermark, VD på Eatgood Sweden AB”
Denna information är sådan information som EatGood Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedan stående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 april 2021.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Önnermark, VD EatGood Sweden AB
Telefon: 0736-87 21 26
E-post: [email protected]
Kort om EatGood
EatGood Sweden AB har utvecklat Lightfry-ugnen för att tillaga mat så som pommes frites utan frityrolja, vilket påverkar arbetsmiljön positivt för de som arbetar i restaurangköken men framförallt ger betydligt nyttigare mat för konsumenterna. Utöver att replikera fritering med olja så kan Lightfry ångkoka, grilla, rosta och torka råvaror som skapar oändliga möjligheter. EatGood står inför en kommande expansion av verksamheten med möjlighet till försäljning på en internationell marknad, inkluderandes marina installationer, till ett antal större kunder inom snabbmatsbranschen och restaurangbranschen samt andra matställen så som skolor, sjukhus, och personalmatsalar.