Mycket positiva signaler från marknaden, under två London-mässor, för Lightfry – Air Fry Technology
Resultatet från mässorna i slutet av september, The Casual Dining show och The Restaurant Show, är mycket positiva avseende signaler och intresse från marknaden i Storbritannien. Detta avser så väl företag med en restaurang, mindre kedjor med multipla anläggningar som nationella Kedjor i Storbritannien vidare upp till internationella kedjor. Responsen efter mässorna vid uppföljning av kontakter från mässorna ser väldigt positivt ut också. Eatgood har efter lång väntan kunnat genomföra de två första mässorna i London efter ett uppehåll sedan oktober 2019 pga Covid-19. Under dessa två år utan mässor så kan vi konstatera att marknaden har mognat ännu mer avseende luftfriteringsteknik och detta mycket tack vare fortsatt expansion på luftfriteringprodukter för hemma- och konsumentbruk. Det är en stor skillnad på kunders attityder idag då kunder kan berätta vad man vill uppnå, vilka förändringar man vill genomföra och vilka fördelar det medför i att använda Air Fry Technology för dem i sina verksamheter. Idag kan vi fokusera på möjligheter och affärer snarare än att förklara tekniken vilket underlättar och är ett stort steg framåt. Eatgood ser ljuset i tunneln efter 18 månader med nedstängda samhällen globalt, med och på en marknad som är mer redo och mogen än någonsin. Eatgood ser den Brittiska marknaden som ett bra komplement till USA marknaden och som dessutom visar tecken på styrka och mycket positivt intresse för Lightfry och Air Fry Technology.
Air is the new oil
EatGood, är ett FoodTech-bolag, med produktfamiljen Lightfry som genom sitt Lightfry Cooking System möjliggör hälsosammare matproduktion av t.ex fast food som ersätter oljefritösen med fördelar för slutkonsumenten, restauranger och samhället i stort. Bolagets varmluftsteknik, Air Fry Technology, skapar möjligheten att ersätta dagens oljefritöser utan att ge avkall på smak, utseende eller konsistens. Möjligheten att även kunna ångkoka, grilla, rosta och torka ger en otrolig mångsidighet i produkten Lightfry vilket ökar marknaden och potentialen ytterligare samt förstärker intresset från marknaden genom hög flexibilitet. På toppen av detta så lägger vi till smarta ventilationslösningar, så har Eatgood ett väl paketerat koncept och erbjudande. Många faktorer och parameterar pekar på ett regimskifte mot Air Fry Technology bl.a hälsa, tillgång och prisutveckling av vegetabiliska oljor och t.ex den boomande trenden med air fryers för konsumentmarknaden på en global marknad. Lightfry är en faktor som verkligen kan förändra marknaden markant i ett slag och öppna upp för affärsmöjligheter. Lightfry är här för att stanna och öppnar upp för oanade möjligheter för restaurangköken med mängder av nya möjligheter till att servera mat med optimerad smak och kvalitet.
”Efter en lång väntan på live-möten med kunder på mässor så ser jag ännu större möjligheter idag på en marknad som har mognat i frågan kring luftfriteringsteknik och vad den kan innebära för branschen. Marknaden är mer mogen än någonsin och vi ser fram emot nya samarbeten med olika aktörer på marknaden, med intresse och nyfikenhet av nya möjligheter genom processteknik med fokus på hållbarhet, hälsosammare och bättre mat, likväl som säkerhet i sina restaurangkök” – säger Henrik Önnermark, VD på Eatgood Sweden AB
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Önnermark, VD EatGood Sweden AB
Telefon: 0736-87 21 26
E-post: [email protected]
Kort om EatGood
EatGood Sweden AB har utvecklat Lightfry-ugnen för att tillaga mat så som pommes frites utan frityrolja, vilket påverkar arbetsmiljön positivt för de som arbetar i restaurangkök men framförallt ger betydligt nyttigare mat för konsumenterna. Utöver att replikera fritering med olja så kan Lightfry ångkoka, grilla, rosta och torka råvaror som skapar oändliga möjligheter. EatGood står inför en kommande expansion av verksamheten med möjlighet till försäljning på en internationell marknad, inkluderandes marina installationer, till ett antal större kunder inom snabbmatsbranschen och restaurangbranschen samt andra matställen så som skolor, sjukhus och personalmatsalar.