MilDef tecknar ett samförståndsavtal med Lockheed Martin för att utforska industriellt samarbete inom Sveriges flyg- och rymdsektor
MilDef tillkännager idag ett samförståndsavtal (MoU) med Lockheed Martin (NYSE: LMT) för att stärka flyg- och rymdsamarbetet genom Lockheed Martins C-130J-30 Super Hercules taktiska flygplan för det svenska flygvapnet (SwAF). Genom detta partnerskap kommer de två organisationerna att identifiera samarbetsmöjligheter där MilDefs lösningar och expertis kan integreras i Lockheed Martins globala ekosystem för flyg- och försvarsindustrin.
MilDef, baserat i Helsingborg, Sverige, förser en global marknad med världsledande taktiska IT-lösningar. Lockheed Martin är ett globalt säkerhets- och rymdföretag som har djupa band med Sverige, som är den första europeiska operatören av det taktiska flygplanet C-130 Hercules som tillverkas av Lockheed Martin.
- Det finns en naturlig koppling mellan MilDef och Lockheed Martin eftersom vi är specialiserade på att stödja skarpt taktiska uppdragskrav med avancerade, beprövade och integrerade lösningar", säger Tony Frese, vice president of Business Development för Air Mobility & Maritime Missions på Lockheed Martin. Att samordna vår expertis med MilDef stärker Lockheed Martin när vi utökar våra relationer med svensk industri för att skapa arbetstillfällen och ekonomiska fördelar, samtidigt som vi stöder Sveriges luftmaktsuppdrag genom vårt C-130J-30 Super Hercules-erbjudande.
MilDef, grundat 1997, tillhandahåller hårdvara, mjukvara och tjänster av militär kvalitet som skyddar kritiska informationsflöden och system, när och där insatserna är som störst. Produktportföljen omfattar skräddarsydda datorer, bärbara datorer, servrar, switchar, routrar, intelligenta skärmar, programvara och integrationstjänster som är gjorda för att fungera under de tuffaste förhållanden.
- Detta partnerskap understryker vikten av industriellt samarbete för att erbjuda slutkunden den bästa möjliga lösningen. Vi är verkligen hedrade över att ha blivit utvalda av Lockheed Martin som deras lokala partner för detta viktiga program och ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Daniel Ljunggren, VD och Koncernchef MilDef Group.
Det svenska flygvapnet flyger för närvarande en C-130H-flotta som stöd för sina taktiska lufttransportuppdrag. Sveriges engagemang med Lockheed Martin omfattar även Sikorsky UH-60M Black Hawk-helikoptern och Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE) interceptorsystem.
Lockheed Martin erbjuder det taktiska flygplanet C-130J-30 Super Hercules till det svenska flygvapnet som förbereder sig för att modernisera sin C-130H-flotta. C-130J är en nordisk arbetshäst och har Danmark och Norge bland sina 26 operatörer i 22 länder.
C-130J-30 ger flygvapnet en mängd fördelar som inte finns i något annat medelstort taktiskt transportflygplan i produktion eller drift idag. Dessa fördelar inkluderar bevisad operativ beredskap med den enklaste övergången, ökad tillförlitlighet, överlägsen taktisk lufttransportförmåga och motorprestanda med utökad räckvidd. C-130J-30 levererar också oöverträffad interoperabilitet med nordiska och globala flygvapen, robusta industriella partnerskap och verifierat låga livscykelkostnader med betydande bränslebesparingar som resulterar i ett minskat koldioxidavtryck jämfört med andra medelstora jettransportflygplan.
Hittills har 540 C-130J levererats och certifierats av över 20 luftvärdighetsmyndigheter och den globala Super Hercules-flottan har uppnått nästan 3 miljoner flygtimmar. För ytterligare information om Lockheed Martin, besök www.lockheedmartin.com/sweden
Om Lockheed Martin
Lockheed Martin Corporation, med huvudkontor i Bethesda, Maryland, är ett globalt säkerhets- och rymdföretag med cirka 122 000 anställda över hela världen och är huvudsakligen verksamt inom forskning, design, utveckling, tillverkning, integration och underhåll av avancerade tekniska system, produkter och tjänster. Följ @LMNews på X för de senaste nyheterna från hela företaget.
Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 februari 2024 kl. 09:00 CET.