Mackmyra lanserar lyxig svensk whisky med franska förtecken
Mackmyra fortsätter en stolt tradition genom att lyfta fram smaker och hantverk utanför whiskyvärldens traditionella normer med Mackmyra Limousin. Utgåvan är en smakrik whisky som lagrats på exklusiva cognacsfat. Limousin är en limiterad single malt och är den sista utgåvan i säsongsserien som lanseras på Systembolaget den 9 mars 2021.
Mackmyra lanserar årligen två nya limiterade utgåvor anpassade efter säsong, vilket har blivit en succé och tradition i Sverige sedan 17 år. Säsongsutgåvorna har gjort destilleriet internationellt känt genom slutlagringen av whisky på fat mättade med smaker som ligger den svenska naturen nära, vilket bidrar starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin Nya världens whisky. Limousin är den sista i produktserien, men långt ifrån den sista limiterade utgåvan.
Mackmyra Limousin är en smakrik, elegant svensk single malt whisky inspirerad av det inflytelserika franska ekdistriktet med samma namn. Whiskyn kännetecknas av Mackmyras eleganta och förlagrade recept, där en del av blandningen har slutlagrats på ekfat som tidigare lagrat cognac från Cognacshuset Ferrand. För att lyfta fram fruktigheten i det eleganta receptet har vi adderat några äldre olorosofat och fat mättade med bärvin (körsbärs-och skogshallonvin) för friskhet.
– Mackmyra har blivit synonymt med limiterade och spännande utgåvor och har starkt bidragit till hur vi utvecklat och är ledande inom Nya Världens Whisky. Mackmyra Limousin är inget undantag. Dock markerar denna lansering slutpunkten på en 18 utgåvor lång serie inom ramen för konceptet Säsong. Till hösten kan jag utlova spännande nyheter men också ett märkbart större fokus på våra fantastiska signatur-produkter, Johan Larsson VD Mackmyra.
Mackmyras säsongswhisky Limousin lanseras på Systembolaget beställningssortiment den 9 mars 2021.
Mackmyra Limousin
Limiterad till 16000 flaskor
Säljstart: 2022-03-09
Artikelnr: 5536001
Alkoholhalt: 46,1 %
Pris: 599 SEK
Mackmyra Limousin är en säsongswhisky där en stor del av whiskyn lagrats på fat som tidigare lagrat cognac från cognacshuset Ferrand.
Recept & fat
• 43% Cognacsfat 1st Fill Fransk ek, 350L, förlagrad whisky från 2008
• 27% 1st Fill Bourbon, 200L, från 2007 och 2008
• 15% Nymättade och 1st Fill Oloroso, 128L och 200L, förlagrad whisky från 2008-2015
• 8% Bärvinsmättade (körsbärs- och skogshallonvin) fat, 30L-200L, förlagrad whisky från 2012-2016
• 8% Ny och 1st Fill Amerikansk Ek, 128L och 200L, förlagrad whisky från 2010-2015