Kommuniké från extra bolagsstämma i Alteco Medical AB (publ) - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

Kommuniké från extra bolagsstämma i Alteco Medical AB (publ)

Idag, den 26 juli 2024, hölls extra bolagsstämma i Alteco Medical AB (publ). Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Besluten fattades enhälligt av stämman.

Beslut om kvittningsemission

Stämman beslutade om en riktad kvittningsemission om 50 000 000 aktier, innebärande att aktiekapitalet ökas med 7 500 000 kronor.

Rätt att teckna de nya aktierna ska tillkomma Lindekullen Holding AB. Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att stärka bolagets balansräkning genom att omvandla Lindekullen Holding AB:s fordran på bolaget till eget kapital och därigenom undvika kapitalbrist i bolaget som kan utlösa skyldighet att upprätta kontrollbalansräkning.

För varje tecknad aktie ska erläggas 0,15 kronor. Grunden för teckningskursen är baserad på en överenskommelse med fordringsägaren utifrån bolagets ekonomiska situation och aktiernas kvotvärde. Betalning ska ske genom kvittning av fordran.

Teckning av de nyemitterade aktierna ska ske senast den 14 augusti. Betalning för de tecknade aktierna genom kvittning ska ske i samband med teckningen genom undertecknande av teckningslistan.

Styrelsen äger rätt att förlänga teckningstiden och tiden för betalning.

De nya aktierna berättigar till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyemissionen registrerats hos Bolagsverket och aktierna införts in i aktieboken hos Euroclear Sweden.

Styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de smärre justeringar som krävs för beslutets registrering vid Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.

Beslut om nedsättning av aktiekapital för täckande av förlust

Stämman beslutade att göra nedsättning av aktiekapitalet med 7 500 000 kronor för täckande av förlust.

Lund i juli 2024

Alteco Medical AB (publ)

STYRELSEN

Bifogade filer

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alteco Medical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Alteco Medical

Senaste nytt