Japansk konceptrestaurang till Kungstorget sommaren 2025
Framåt sommaren 2025 planerar duon bakom populära Evolushi i Göteborg en ny konceptrestaurang i Wallenstams lokaler på Kungstorget 2. Japansk tradition möter modern elegans med maträtter som fusion ramen, gyoza, yakitori och härliga cocktails. Det blir en ny mötesplats för mat, dryck och härlig stämning mitt i hjärtat av Göteborg, en helhetsupplevelse för alla sinnen.
– Det här är en ny inspirerande utmaning för oss och vi ser så mycket fram emot öppningen. Vi älskar det japanska köket och vill att gästerna ska se, dofta, höra och uppleva matlagningen. Inspirationen för restaurangen är en livfull, härlig japansk gata, säger Tsolmonkhuu Munkhjargal, en av restaurangägarna.
Namnet för restaurangen är inte klart i dagsläget men visionen är tydlig, det ska bli en upplevelse för alla sinnen med modern inredning i sten och trä, kombinerat med japanskt porslin och traditionella lyktor. Det öppna köket och baren blir en central del i lokalen där gästerna kan sitta i barsittning nära tillagningen.
– Vi är väldigt glada över att utveckla samarbetet vidare med ägarna bakom Evolushi och samtidigt bidra till att Kungstorget fortsätter att utvecklas med en ny, spännande restaurang och mötesplats, säger Anders Forsling, kundchef kommersiellt på Wallenstam i Göteborg.
Ambitionen för den nya restaurangen är att under sommarhalvåret även erbjuda en inbjudande uteservering med skön atmosfär.