EatGood Sweden AB får ytterligare uppföljningsorder från Saudiarabien och Förenade Arabemiraten
Pressmeddelande från EatGood Sweden AB
Borås den 23 december 2024
EatGood AB har fått en uppföljningsbeställning värd 210 000 från den amerikanskägda distributören A.M.I.avseende ytterligare Lightfry-utrustning för omgående leverans. A.M.I. har verksamhet i Saudiarabien och Förenade Arabemiraten samt kontor med personal för försäljning, service, support och installation i bland annat Saudiarabien och Dubai.
”Den saudiska och Förenade Arabemirat-marknaden är mycket intressant för EatGood där framför allt den Saudiarabiska marknaden kännetecknas av stor efterfrågan på friterad mat samt mycket stark tillväxt med ambitionen att utvecklas till en ny turistdestination”, säger Henrik Önnermark, vd för EatGood AB.
Den nya beställningen är den tredje ordern på kort tid från A.M.I och följer bland annat på den order på en Lightfry-enhet för installation på ett hotell som A.M.I lade i oktober i år och som EatGood tidigare kommunicerat. Den Saudiarabiska marknaden för färdigmat liknar den amerikanska med stor efterfrågan på friterad mat såsom friterad kyckling och pommes frites. På samma sätt som många amerikanska färdigmatsleverantörer försöker tillgodose den ökande efterfrågan på mer hälsosam mat, strävar flertalet Saudiska aktörer efter att öka sina erbjudanden av mat med lägre kaloriinnehåll. EatGoods Lightfry cooking system använder airfry-teknologi vilket innebär att den tillagade maten innehåller färre kalorier jämfört med om den tillagats med hjälp av traditionell oljefritering. Studier visar att ett minskat kaloriintag minskar risken för övervikt och därmed för ett flertal viktrelaterade hälsoproblem, däribland diabetes typ 2.
”Vi ser en stor potential för tillväxt på marknaderna i Saudiarabien och Förenade Arabemiraten eftersom båda är marknader som strävar efter att förbättra befolkningens kosthållning och samtidigt anpassa sig till de krav som en yngre och mer hälsomedveten generation ställer. Lightfry-teknologin erbjuder dessutom ytterligare fördelar jämfört med traditionell oljefritering såsom enklare underhåll och minskat behov av att ta hand om och destruera använd olja. Avsaknaden av olja innebär dessutom lägre drifts- och energikostnader samt betydligt mindre risker för arbetsrelaterade bränder och skador”, säger Henrik Önnermark, vd för EatGood Sweden AB.
Eatgoods Lightfry-teknologi tillagar maten med hjälp av varmluft i kombination med ånga samt rörelse och erbjuder stor mångsidighet vad gäller vilka rätter den kan tillaga samtidigt som den varken kräver dyr olja eller stora energimängder. Tack vare en integrerad funktion för självrengöring är en Lightfry-enhet också betydligt enklare och mindre arbetskrävande att rengöra än en traditionell oljefritös.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Önnermark, VD EatGood Sweden AB
Telefon: 0736-87 21 26
E-post: [email protected]
Kort om EatGood
EatGood Sweden AB har utvecklat Lightfry Cooking System, en kommersiell air fryer, för att tillaga mat så som pommes frites utan frityrolja, vilket påverkar arbetsmiljön positivt för de som arbetar i restaurangköken men framförallt ger betydligt nyttigare mat för konsumenterna. Utöver att replikera fritering med olja så kan Lightfry ångkoka, grilla, rosta och torka råvaror vilket skapar oändliga möjligheter. EatGood står inför en kommande expansion av verksamheten med möjlighet till försäljning på en internationell marknad,innefattandes marina installationer, till kunder inom snabbmatsbranschen och restaurangbranschen samt andra serveringsställen såsom skolor, sjukhus, och personalmatsalar.