Zoomability ökar omsättning och minskar förlusten - för diskussioner med investerare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Zoomability ökar omsättning och minskar förlusten - för diskussioner med investerare

Zoomability

Elfordonsbolaget Zoomability ökade omsättningen och minskade förlusten i det andra kvartalet.

Omsättningen steg 5,3 procent till 2,0 miljoner kronor (1,9).

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -1,1 miljoner kronor (-2,4). Resultat per aktie hamnade på -0,22 kronor (-0,46).

"Kvartal 2, och totalt första halvåret 2023, har varit Zoomabilitys bästa sedan jag tog över i januari 2018. Försäljningen var i och för sig bara marginellt högre än den tidigare toppen första halvåret 2022, men vår förlust har minskat kraftigt, och har mer än halverats jämfört med i fjol. Tyvärr växer vi inte med den takt vi borde kunna. Detta med tanke på det behov som finns i världen för vår terränggående elrullstol Zoom Uphill och det gensvar vi återkommande får från våra kunder", uppger vd Pehr-Johan Fager i en kommentar.

Zoomability-chefen uppger vidare att man givet kassan fått hålla hårt i sina utgifter. Den tillväxtplan man har tagit fram har inte gått att genomföra.

Likvida medel uppgick till 0,3 miljoner kronor (4,5). Omsättningstillgångarna var 9,8 miljoner kronor (12,8). Ett lånelöfte på 2,5 miljoner kronor från Almi, som beviljades under det andra kvartalet, har varit viktigt för att driva verksamheten vidare. Zoomability har hittills avropat 2 miljoner kronor av lånet för att inte stanna upp helt i utvecklingen.

Fokus under det andra kvartalet har varit att bygga upp sälj och marknad. Detta genom att anställa en VP Sales & Marketing som huvudsakligen arbetar på att bearbeta prioriterade marknader såsom USA, Italien, Norge och Sverige.

"Bara dess fyra länder skulle kunna bidra till de mål vi har för 2025 med 500 sålda Zoom Uphill och svarta siffror på sista raden. Utan att gå in på detaljer så kan jag säga att det arbete som genomförts under Q2 och under sommaren har stärkt mig i den uppfattningen att vi kan klara det. En förutsättning för det är dock att vi kan få in mer kapital. Vi har därför under de senaste månaderna haft en hel del diskussioner med potentiella investerare som skulle kunna gå in och ta en stor del av de 8-10 miljoner kronor vi skulle behöva i den fas vi är nu", fortsätter Fager.

Zoomability, MkrQ2-2023Q2-2022Förändring
Nettoomsättning2,01,95,3%
Rörelseresultat-1,1-2,4
Resultat före skatt-1,1-2,4
Nettoresultat-1,1-2,4
Resultat per aktie, kronor-0,22-0,46
Likvida medel0,34,5-93,3%


http://media.finwire.com/media/FWS008E197-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Zoomability

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt