Zenergy genomför företrädesemission på 27,5 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Zenergy genomför företrädesemission på 27,5 miljoner kronor

Modulbostadsbolaget Zenergy ska genomföra en företrädesemission som vid fullteckning tillför bolaget 27,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget har även presenterat förvärvet av Watts 2 You.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser samt botten- och toppgarantiåtaganden om totalt cirka 22 miljoner kronor, vilket motsvarar 80 procent av företrädesemissionen. Om de vidhängande teckningsoptionerna utnyttjas kan företaget tillföras ytterligare cirka 10,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

Aktieägarna erhåller en uniträtt för varje innehavd aktie. En uniträtt berättigar sedan till teckning av en unit, som i sin tur innehåller elva aktier och tre teckningsoptioner av serie TO2 B. Teckningskursen har fastställts till 0,11 kronor per unit, vilken motsvarar 0,01 kronor per aktie. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt.

Sista dag för handel inklusive rätt till uniträtter är den 28 mars. Första dag exklusive rätt är den 2 april. Teckningsperioden är den 8-22 april.

Emissionslikviden ska huvudsakligen finansiera eget projekt och nya affärer, förädling, utveckling och försäljningskostnader kopplade till bodar samt återbetalning av upptaget brygglån.

"Med kapitalet från företrädesemissionen kan vi engagera oss i fler projekt och skapa fler lönsamma affärer. Trots en utmanande marknad har vi över åren bevisat vår effektivitet och lönsamhet, där många andra har haft svårt att få kalkylen att gå ihop", säger Pontus Eklind, styrelseordförande för Zenergy.

Förvärvade Watts 2 Yous ordförande kommenterar också emissionen.

"Detta är en kombination med en stor potential. Ligger helt rätt i samhällets energiomställning. Jag ser särskilt stor potential i plusenergiboden som vi kommer att se på många byggarbetsplatser", säger Lars-Göran Josefsson, styrelseordförande för Watts 2 You & ägare av Contributor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Zenergy

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Zenergy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt