Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Willak omstrukturerar och förbereder för omvänt förvärv - aktien tokrusar

Byggunderleverantören Willak har för avsikt att omstrukturera verksamheten. Avsikten är att överlåta den nuvarande verksamheten till ett helägt publikt bolag, enligt ett pressmeddelande.

Styrelsen väntas föreslå till årsstämman 2022 att detta helägda bolag till 100 procent delas ut till aktieägarna, där en aktie i Willak ger en aktie i det nya bolaget.

För att stärka Willaks balansräkning kommer en extra stämma föreslå en riktad kvittningsemission till huvudägaren Jan Axelsson med bolag om cirka 3,5 miljoner kronor.

Willak kommer efter utdelningen att stå tomt och avsikten är att förvärva ett annat intressant bolag genom ett omvänt förvärv för att överlåta börsplatsen. Potentiella bolag har identifierats och diskussioner pågår.

Syftet med omstruktureringen är att tillföra värde till aktieägarna som behåller den nuvarande verksamheten samtidigt som de blir ägare till ett nytt bolag.

Willak-aktien rusar över 100 procent på nyheten.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om WilLak

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien WilLak

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt