Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vonovia når eventuellt inte tillräcklig acceptans i budet på Deutsche Wohnen

Bostadsjätten Vonovia bedömer att man ej kommer nå minimikravet på 50 procents acceptans från aktieägarna avseende budet på Berlin-fokuserade Deutsche Wohnen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vonovia behöver erhålla och få acceptans om att förvärva minst 50 procent av aktierna i Deutsche Wohnen för att budet ska gå igenom. Vid sin senaste räkning i fredags uppgav Vonovia att enbart 47,6 procent av aktieägarna i Deutsche Wohnen beslutat om försäljning av sina aktier till Vonovia.

Det slutgiltiga resultatet i räkningen av antalet erhållna aktier ska offentliggöras under dagen, i denna affär som kan skapa en europeisk fastighetskoncern med 22 miljarder dollar i marknadsvärde.

Vonovia ska förvärva aktierna till 52 euro per aktie, men om budet inte går igenom uppger bolaget att man kommer se över alla möjliga åtgärder, däribland att lägga ett nytt bud som får motpartens aktieägare att gå med på affären.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Deutsche Wohnen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt