Vertiseit säljer Multiq Danmark
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vertiseit säljer Multiq Danmark

Vertiseit har beslutat att avyttra Multiq Danmark, vilket är verksamheten inom ITS, Intelligent Transport Systems, till brittiska Journeo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 2,3 miljoner euro och erläggs genom kontant betalning. Transaktionen är i linje med bolagets långsiktiga Saas-strategi och tidigare kommunikation, och utgör grunden för ett långsiktigt partnerskap med Journeo på plattformssidan. Ytterligare likviditet om 0,5 miljoner euro kommer att tillföras bolaget genom de två återstående delbetalningarna.

Multiq Danmark och dess ITS-verksamhet var en del av Multiq-koncernen som förvärvades av Vertiseit 2022. Genom transaktionen blir Multiq Danmark nu ett helägt dotterbolag till Journeo och kommer att fortsätta att verka under varumärket Multiq.

Genom avyttringen kommer Vertiseits nettoomsättning att minska med 50 miljoner kronor på årsbasis. Koncernens årligen återkommande intäkter, ARR, påverkas ej, då Saas-intäkter från ITS inte har inkluderats i koncernens ARR sedan förvärvet av Multiq.

Avyttringen av Multiq Danmark bedöms ha en begränsad påverkan på koncernens ebitda-resultat och en positiv effekt på resultat före skatt med 5 miljoner kronor. Transaktionen slutfördes den 19 september och kommer härefter inte att inkluderas i koncernens konsoliderade räkenskaper.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vertiseit

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vertiseit

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt