Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

USWE

USWE Sports tror på fortsatt outdoortrend, adresserar miljardmarknad som växer 10 procent per år - vd

USWE Sports riktar sig till en marknad som är värd 20 miljarder per år och växer med cirka 10 procent per år. Det säger vd Jacob Westerberg i samband med Västra Hamnens investerardag.

USWE Sports har utvecklat ryggsäckar och vätskesystem för den internationella sport- och outdoormarknaden. Det patenterade bärsystemet "No Dancing Monkey" har utvecklats för att kunna låta användaren röra sig obehindrat. Det är alltså det segmentet som man bedömer växer i takten ovan.

- Vi tror på trenden med outdoor, säger Westerberg.

USWE Sports omsatte under förra året 44 miljoner kronor. Ebitda-resultatet var 2,9 miljoner kronor. Företaget har nio anställda. Tillväxten har varit 50 procent de senaste åren. Strategin är omni-kanal, vilket innebär att man säljer genom flera olika kanaler. Huvudmarknaden är USA och svarar för 60 procent av omsättningen.

- Målsättningen är att fortsätta växa över 40 procent per år med fortsatt lönsamhet, säger USWE Sports-chefen. Nordamerika står fortsatt i fokus. Tillväxt skall även komma från en fortsatt breddning av produktutbudet samt expansion i andra delar såsom Europa.

USWE Sports tar i samband med sin notering in 50 miljoner kronor i nytt kapital, före emissionskostnader. Emissionen är säkerställd till cirka 80 procent. Anmälningsperioden är 1-14 juni. Första dag för handel på Nasdaq First North är planerad till den 24 juni. Teckningskursen är 39,50 kronor.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien USWE Sports

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt