Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Transiro genomför företrädesemission på drygt 23 miljoner kronor före kostnader

Teknikbolaget Transiro har fattat beslut om att genomföra en företrädesemission som kan tillföra bolaget 23,1 miljoner kronor före emissionskostnader, framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med emissionen är säkerställa det kapitalbehov som föreligger i och med expansion av verksamheten.

Företrädesemissionen är säkerställd till cirka 83 procent av emissionsbeloppet, varav 10 miljoner kronor genom teckningsförbindelser och ytterligare 10 miljoner kronor genom garantiåtaganden.

"Transiro går in i en fantastiskt spännande expansion med de avtal vi tecknat och det Colorama avtal vi slutförhandlar. Vi kommer mer än fördubbla antalet anställda, fördubbla omsättningen och ta in en produkt i världsklass och helt unikt anpassad för vår bransch, något ingen gjort tidigare. Jag hoppas ni alla aktieägare tar chansen genom företrädesemissionen att vara med på resan vi har påbörjat, jag ser verkligen en positiv framtid och kommer försvara min del i emissionen", säger Johan Eriksson, vd Transiro Holding.

Enligt villkoren i emissionen erhålls för varje befintlig aktie en teckningsrätt. Det krävs två teckningsrätter för att teckna en ny aktie. Emissionskursen uppgår till 0,11 kronor per aktie.

Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 25 oktober.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Transiro

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Transiro

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt