Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Trainimal

Trainimal minskar omsättning och resultat under andra kvartalet

Trainimal, som erbjuder individanpassad träning och kostrådgivning digitalt, redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst. Tillväxten har inte kommit upp i takt som bolaget önskar.

Omsättningen sjönk 5,4 procent till 5,3 miljoner kronor (5,6). Snittintäkt per kund per månad har ökat med 29,3 procent.

Ebitda-resultat blev -2 miljoner kronor (0,4). Rörelseresultatet blev -2,3 miljoner kronor (0,2).

Resultatet före skatt var -2,4 miljoner kronor (0,2). Resultat per aktie hamnade på -1,00 kronor (0,12). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,7 miljoner kronor (0,7).

"I andra kvartalet 2021/2022 har vi investerat mycket stort i marknadsföring och utveckling av nya tjänster men resultatet i form av kundtillväxt har ännu inte kommit upp i den takt vi önskar. Vårt fokus är nu volymtillväxt men samtidigt att växa med ett klart sikte på lönsamhet. Vi har inlett en kostnadseffektivisering inom alla delar av verksamheten, syftande till att komma till ett nära-nollresultat under slutet av 2022, trots fortsatta investeringar i nya marknader och fortsatt utveckling. Likviditeten är fortsatt god, men vi vill hantera den med omsorg", säger Olga Rönnberg, tillförordnad vd för Trainimal, i en kommentar.

Föreaget byter namn där man skrotar kopplingen till mammor.

"Vi inleder denna process i Storbritannien där vår första app kommer att heta Trainimal Woman, sedan under början av 2022 genomför vi ändringen också i Sverige. Alla framtida appar kommer att heta Trainimal, men med ett tillägg som uttrycker kundgruppen, precis som i Trainimal Woman. Vi kommer att fortsätta satsa internationellt och på tillväxt i kundbasen genom att göra insteget till våra tjänster lägre och enklare genom aggressivare prissättning", uppger Rönnberg.


Trainimal, MkrQ2-2021/2022Q2-2020/2021Förändring
Nettoomsättning5,35,6-5,4%
EBITDA-20,4
EBITDA-marginal7,1%
Rörelseresultat-2,30,2
Rörelsemarginal3,6%
Resultat före skatt-2,40,2
Resultat per aktie, kronor-1,000,12
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,70,7


http://media.finwire.com/media/FWS006B8B1-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Trainimal

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Trainimal

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt