Tethys Oil lämnar in fältutbyggnadsplan för block 56 i Oman
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Tethys Oil lämnar in fältutbyggnadsplan för block 56 i Oman

Oljebolaget Tethys Oil har, genom ett helägt dotterbolag, lämnat in sin första omfattande fältutbyggnadsplan, FDP, för Block 56, Mudawrat Concession, till det omanska Ministeriet för Energi och Mineraler, MEM, för granskning och godkännande. Det framgår av ett pressmeddelande.

FDP:n beskriver planen för utbyggnaden och utvärderingen av resurser i fynden på tre oljefält, Al Jumd-, Menna- och Sarhafälten, vilka täcker flera reservoarer. Utbyggnaden av fälten förväntas ske genom horisontella utvinningsborrningar. Konceptet för utbyggnadsplanen ovan mark kommer att utformas för att tillgodose framtida behov och kommer initialt att använda ett alternativ med export via angränsande operatörer, vilket även var fallet under det längre produktionstestet av Al Jumd-fyndet 2023.

Fältutbyggnadsplanen inkluderar även riktningen för en fortsatt prospekteringsstrategi för Block 56:s övriga potentiellt oljeförande strukturer.

Förutsatt att ministeriet ger sitt godkännande kommer villkoren i prospekterings- och produktionsdelningsavtalet, EPSA, för Block 56 att förlängas för att möjliggöra den kommersiella utbyggnaden av fälten på blocket.

Partnergruppen för Block 56 består av Tethys Oil som operatör med 65 procents andel, och partnerna Biyaq Oilfield Services med 25 procents andel, Medco Arabia med 5 procents andel och Intaj med 5 procents andel.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tethys Oil

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tethys Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt