Sydsvenska Hem ser löpande över förvärvsmöjligheter, har inte sett någon förändring hos hyresgäster - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sydsvenska Hem ser löpande över förvärvsmöjligheter, har inte sett någon förändring hos hyresgäster - vd

Fastighetsbolaget Sydsvenska Hem släppte under morgonen sin kvartalsrapport. Hyresintäkterna, driftöverskottet och förvaltningsresultatet ökade. Nettoresultatet minskade, vilket förklaras av värdeförändringar som minskade jämfört med föregående år då de ökade.

Aktien stiger 4,4 procent efter rapporten.

Substansvärde, EPRA NAV, per aktie låg på 132,47 kronor (128,5). Belåningsgraden uppgick per 31 mars till 39,23 procent (49,47). I rapporten flaggade vd Gustav Adielsson för att bolaget kan förvärva ytterligare fastigheter framöver. Belåningsgraden uppgick vid utgången av mars till 39,23 procent (49,47).

"Sydsvenska hem är välfinansierat. Vi rapporterar en låg belåningsgrad om cirka 39 procent. En befintlig policy om högst 65 procent belåningsgrad skapar utrymme för ytterligare förvärv och vi analyserar löpande förvärvsmöjligheter på marknaden. Eventuella förvärv kommer förstås även framöver att ske på ett balanserat vis och storleken på dessa förvärv kommer att vara kopplad till vilket segment och vilka belåningsgrader som finansiering medger", uppger vd Gustav Adielsson för Finwire.

Sydsvenska Hem har helt och hållet bankfinansiering och cirka hälften av lånen har låsta räntor i ytterligare tre år. Företaget har idag en majoritet kommersiella fastigheter.

"Sydsvenska hem är inte bundna till någon specifik fastighetskategori, utan utgår från möjligheten till att göra en bra affär. En bred investeringsstrategi menar vi gör det möjligt för bolaget att tillvarata en möjlighet där den uppstår, samtidigt som hyresgäster inom flertalet verksamheter skapar diversifiering och stabilitet", uppger Gustav Adielsson.

Fokus är fortsatt Skåne, men bolaget är redo att förvärva i den geografi där man gör en bra affär. Företag har höjt hyrorna enligt indexklausuler. Några rörelser bland hyresgästerna har inte noterats.

"Vi har en stabil fastighetsportfölj med en genomsnittlig återstående avtalslängd för hyresavtalen om sju år. Detta skapar en stabil intjäningsförmåga och vi har inte sett någon förändring i uppsägning av kontrakt", avslutar Adielsson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sydsvenska Hem

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sydsvenska Hem

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt