Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Swemet kallar till extra stämma den 29 december för att godkänna fastighetsköp

Aktieägarna i elmätsbolaget Swemet kallas till extra bolagsstämma tisdagen den 29 december i Linköping.

Bolaget är idag hyresgäst i fastigheten Gavotten 8 som ägs av bolagets huvudaktieägare Jan Axelsson. Swemet är den största hyresgästen i fastigheten och disponerar 85 procent av lokalerna i fastigheten samt tillhörande tomt. Bolaget har erbjudits att förvärva fastigheten för en köpeskilling om 8,9 miljoner kronor vilket är i överensstämmelse med den värdering som utförts av Svefa, Norrköping, under november 2020.

Jämfört med det hyresförhållande som råder idag har bolaget beräknat att en årlig kostnadsmässig besparing uppnås som uppgår till 200 000 kronor. Kassaflödet beräknas vara neutralt med en årlig inkluderad låneamortering med 200 000 kronor.

Finansieringen av förvärvet sker genom banklån om 4.5 miljoner kronor och resterande del erläggs med egen likviditet. Styrelsen har tillstyrkt förslaget om förvärvet av fastigheten.

Nuvarande revisor har på grund av hög arbetsbelastning framfört önskemål om att lämna uppdraget för att istället ersättas av annan revisor inom Baks & Co. Mot bakgrund av detta önskemål föreslås stämman besluta att utse det auktoriserade revisionsbolaget Baks & Co som revisor med den auktoriserade revisorn Tobias Eriksson som huvudansvarig.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Swemet

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Swemet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt