Suglobov räknar med att G5 fortsätter vara finansiellt stabila framöver
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Suglobov räknar med att G5 fortsätter vara finansiellt stabila framöver

Suglobov

Spelutvecklaren G5 Entertainment släppte sin rapport för fjärde kvartalet 2023 under morgonen. Rörelsevinsten sjönk kraftigt under perioden och rapporten har fått ett tufft mottagande på börsen.

Under fjärde kvartalet sjönk rörelsevinsten kraftigt för G5 Entertainment med en nedgång på nästan 78 procent till 10,5 miljoner kronor (47,6). För helåret föreslås en oförändrad utdelning om 8,00 kronor.

I sitt vd-ord skrev G5-chefen Vlad Suglobov att kvartalet var sämre än vad bolaget hoppats på. Till Finwire säger han att oktober började svagt, vilket gav en sämre start för kvartalet än vad som är vanligt.

“Dessutom såg vi en något svagare prestation under ledigheterna under det fjärde kvartalet från våra egna aktiva spel, medan Hidden City förbättrades sekventiellt från tredje kvartalet.”

På årsbasis sjönk de viktiga nyckeltalen MAU (Monthly Active Users) och DAU (Daily Active Users) med 19 respektive 13 procent. MAGRPPU (Monthly Average Gross Revenue Per Paying User) steg 2 procent till 63,2 dollar.

“Våra operationella KPI:er minskade jämfört med föregående år då 2022 påverkades avsevärt av den marknadsföringssatsning vi gjorde under under andra och tredje kvartalet”, svarar Suglobov på frågan vad som ligger bakom utvecklingen.

“Om vi istället tittar på den sekventiella utvecklingen är dessa KPI:er oförändrade vilket visar stabiliteten i spelportföljen och att vi inte längre ser någon effekt av den satsningen.”

G5 Entertainment räknar med att mjuklansera mellan 5-6 spel per år och att 1-2 spel släpps globalt. Enligt Suglobov är bolaget “på god väg att nå det målet”.

Framåt har Suglobov en positiv inställning och räknar med att G5 fortsätter vara finansiellt stabilt samtidigt som företaget kan investera i sina egna titlar och stödja befintliga titlar med marknadsföring.

“Vi går in i 2024 med en stabil intäktsgenerering i vår aktiva portfölj, G5 Store fortsätter att växa och vi har optimerat vår kostnadsbas något genom effektiviseringar i hela organisationen och implementerat AI-verktyg i produktionen.”

På börsen upplever aktien en tuff handelsdag. Strax innan klockan 15 är aktien ned 14,1 procent till kursen 137,5 kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om G5 Entertainment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien G5 Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt