Stenhus Fastigheter förvärvar fastighet i Göteborg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Stenhus Fastigheter förvärvar fastighet i Göteborg

Fastighetsbolaget Stenhus Fastigheter ska förvärva fastigheten Göteborg Biskopsgården 44:4 från I.A Hedin Fastighet för en preliminär köpeskilling om 54 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. Tillträde är beräknat till den 1 juli 2024.

Köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande bolaget baseras på ett överenskommet värde på fastigheten om 72,25 miljoner kronor. Av köpeskillingen ska 14,95 miljoner kronor betalas genom 1,15 miljoner nya Stenhusaktier som emitteras till en teckningskurs om 13,0 kronor per aktie.

Fastigheten har en uthyrningsbar area om 5 300 kvadratmeter LOA och ska på tillträdesdagen vara fullt uthyrd till Hedin Bil. Driftnettot bedöms uppgå till cirka 5,5 miljoner kronor.

"Genom denna off market-affär visar vi återigen vår styrka att hitta välbelägna fastigheter genom våra kontaktnät. Fastigheten passar mycket bra i vårt bestånd och genom förvärvet så stärker vi ytterligare vårt samarbeta med Hedin-gruppen som är en av våra största privata hyresgäster. Extra roligt att Hedin även tror på oss och önskar få en stor del av köpeskillingen betald i nyemitterade Stenhusaktier på en kurs om 13 kronor, vilket är ca 15 procent högre än senaste stängningskursen", säger Stenhus vd Elias Georgiadis.

Efter emissionen kommer antalet aktier i Stenhus att uppgå till totalt 371,8 miljoner aktier.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Stenhus Fastigheter

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Stenhus Fastigheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt