Smart Eye vinner storaffär med ny kund - beräknas ge 800 miljoner kronor i intäkter (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Smart Eye vinner storaffär med ny kund - beräknas ge 800 miljoner kronor i intäkter (uppdatering)

Smart

(Mer info i tredje och fjärde stycket)

Teknikbolaget Smart Eye har erhållit upp till 53 nya design wins för Driver Monitoring System, DMS, från en ny kund. Det handlar om en stor nordamerikansk biltillverkare, enligt ett pressmeddelande.

Den beräknade intäkten för ordern är 800 miljoner kronor, baserat på prognoser för produktlivscykeln på sju år.

Den nya nomineringen innebär att Smart Eye kommer att leverera sin AI-baserade Driver Monitoring-mjukvara till upp till 53 nya bilmodeller. En del av volymen är kopplad till att uppfylla kommande europeisk lagstiftning som gör DMS obligatoriskt, med start 2024 för bilmodeller på nya plattformar. År 2026 gäller lagstiftningen alla europeiska bilar, inklusive på äldre plattformar.

Modellerna kommer att börja gå i produktion under 2024 och fortsätta långt in på 2030-talet.

"Under året, när jag upprepade gånger kommunicerade att vår marknadsposition är stark, var det detta jag menade", säger Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye.

"Denna nya order, som har varit på gång ett tag, betyder tre saker för oss. För det första befäster vi vår position på den viktiga europeiska marknaden, beräknad till 18 miljoner fordon 2026. För det andra sätter den oss i ledning i Nordamerika, som förväntas ha den snabbaste tillväxten efter Europa. För det tredje förbättrar den vår position ytterligare i Kina, där vi redan är i produktion med två OEM-tillverkare och förväntar oss snabbt ökande intäkter under de kommande åren. Med denna senaste order kan vi med tillförsikt upprepa vår uttalade ambition att ha en global marknadsandel på minst 40 procent på lång sikt", fortsätter Martin Krantz.

Smart Eye har nu fått totalt upp till 194 design wins från 18 fordonstillverkare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.