Skistar konkretiserar visionerna för fjällanläggningarna fram till 2030
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Skistar konkretiserar visionerna för fjällanläggningarna fram till 2030

Skidanläggningsbolaget Skistar konkretiserar idag sina framtidsplaner och visionerna för fjällanläggningarna fram till 2030.

Skistar planerar att ytterligare utveckla bolagets fjällanläggningar i Sverige och Norge, bland annat genom helt nya skidområden i Vemdalen och Hemsedal samt nya liftar i Åre, Sälen och Trysil. Bolaget har tidigare kommunicerat att man satsar över en halv miljard i år för att förbättra och utveckla samtliga av bolagets destinationer, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Sammanfattning per destination:

* Skistar Sälen: I Lindvallen är planen att bland annat utveckla lift- och pistområdet runt Söderåsen samt vid Experium. Vid Norrbackarna i östra Tandådalen finns planer på ett nytt område med lift, nedfarter och boende och intill Trolldalen i Hundfjället skisser på flera nya liftar och nedfarter.

* Skistar Vemdalen: I Klyftberget finns planer på ett helt nytt skidområde i direkt anslutning till Skalspasset i Vemdalsskalet. Dessutom vill man utveckla ytterligare ett nytt område i Vemdalsskalet, Hovde Syd, med nya nedfarter och liftar.

* Skistar Åre: I centrala Åre planeras för att ersätta kabinbanan med en Skutgondol och i högzon planeras för en ersättning av den tidigare 1000-metersliften. Fler liftar vill Skistar utveckla i Sadeln för att knyta ihop Åre Björnen med centrala Åre och väster om VM8:an är planen en ny sexstolslift samt att utveckla fler liftar och nedfarter i Rödkullen. Det finns även planer för nya bomöjligheter så att fler ska ha möjlighet att bo lift- och backnära, bland annat genom en ny lodge vid VM8:an.

* Skistar Trysil: I Trysil finns planer på en ny lift från Eventyr till Hesten och både vid Radisson Mountain resort-hotellet i Fageråsen och i Vihammerskogen planeras för en ny lift.

* Skistar Hemsedal: I Hemsedal planeras en ny sexstolslift från SkiStar Lodge och utvecklingen av ett helt nytt skidområde, Røggelia. Det nya området kommer att fördubbla destinationens kapacitet. Dessutom planeras för en ny lift vid Sentrumsløypa som ska knyta samman Hemsedal centrum med skidområdet.

De senaste åren har Skistar transformerats från att vara ett vinterbolag med fokus på lift och pist, till ett bolag som skapar minnesvärda fjällupplevelser året runt, uppger bolaget vidare.

https://www.mynewsdesk.com/se/skistar_ab/pressreleases/skistar-storsatsar-paa-framtidens-fjaellanlaeggningar-nu-presenteras-framtidsplanerna-och-visionerna-fram-till-2030-3213170

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SkiStar

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SkiStar

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.