Senzime har sett en accelererad försäljning - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Senzime har sett en accelererad försäljning - vd

Medicinteknikbolaget Senzime, som utvecklar och säljer patientövervakningssystem, har sett en tilltagande försäljning på sistone.

"Vi ser nu en accelererad försäljning av engångssensorer baserad på den installerade basen, framförallt på våra nyckelmarknader", säger bolagets vd Pia Renaudin i en intervju med Finwire.

Bolagets CE-märkta och FDA-godkända flaggskeppsprodukt Tetragraph är utvecklad för att tillgodose behoven vid övervakning av patienter som får narkos och muskelavslappnande läkemedel. Till skillnad från dagens metoder är produkten mer precis och är inte beroende av subjektiv bedömning.

På bolagets marknader utförs 160 miljoner operationer per år och i hälften av fallen får patienter muskelrelaxerande läkemedel utöver narkos. Dessa patienter får en andningstub installerad för att upprätthålla syretillförsel. Om de muskelavslappnande läkemedlen är kvar i kroppen när patienten väcks kan det leda till livshotande komplikationer såsom andningskomplikationer eller lungkollaps, förklarar Renaudin.

I slutet av förra året publicerades nya kliniska riktlinjer i USA som rekommenderar Senzimes typ av teknik för patientövervakning. Nyheten renderade i att aktien rusade över 50 procent, om än från nedtryckta nivåer.

Som komplement till Tetragraph-monitorn säljer Senzime engångssensorer som genererar återkommande intäkter. Tetragraph lanserades i USA precis innan pandemin bröt ut, vilket har påverkat försäljningen eftersom det inte gick att besöka sjukhus. Nu observerar bolaget dock ett skifte.

"Jag tycker vi ser en tendens att försäljningsprocesserna går fortare nu när vi har lämnat pandemin bakom oss", noterar Senzime-chefen.

I USA har bolaget ett kommersiellt avtal med det amerikanska medicinteknikbolaget Masimo, som tillhandahåller skärmsystem där olika patientdata kan utläsas. Masimo, som omsatte drygt 1,2 miljarder dollar 2021, kommer att kunna erbjuda en möjlighet att integrera Senzimes system i sina system på sikt.

Det finns en handfull bolag som tillhandahåller liknande produkter som Senzime, men Renaudin är inte oroad för konkurrens.

"Jag är inte rädd för konkurrenter för vi behöver vara många för att göra detta stora arbete", säger hon och syftar på det teknikskifte som sker.

Senzime har som mål att omsätta 275-325 miljoner kronor under 2025 och uppnå en långsiktig ebitda-marginal på över 40 procent. Under 2022 omsatte bolaget 14 miljoner kronor och gjorde en förlust på 134 miljoner kronor.

Bolaget reser nu 100 miljoner genom en nyemission för att accelerera försäljningen. Kapitalanskaffningen är garanterad till 90,7 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Senzime

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Senzime

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt