Sensidose nyintroduktion blev övertecknad, aktien väntas börja handlas den 10 maj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sensidose nyintroduktion blev övertecknad, aktien väntas börja handlas den 10 maj

Sensidose

Läkemedelsbolaget Sensidose nyintroduktion på Spotlight Stock Market blev fulltecknad. Det framgår av ett pressmedelande.

Noteringsemissionen tecknades till 24,3 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad på 100,36 procent. Bolaget tillförs 24,2 miljoner kronor före emissionskostnader och kvittning av tidigare erhållet brygglån samt dess ränta. Det motsvarar netto 14,1 miljoner kronor i nytt kapital. Sensidose får 1 170 nya aktieägare.

- Jag vill börja med att välkomna alla nya aktieägare samt tacka för intresset att investera i Sensidose. Med den tillförda likviden kan vi ta Sensidose till nästa nivå och möjliggöra en optimal behandling för betydligt fler patienter med Parkinsons sjukdom. Med vår nya doseringsapparat Orafid, som ska marknadslanseras i slutet av 2023, kommer vi kunna förenkla både förskrivning och behandling av vårt läkemedel Flexilev. Jag ser fram emot Sensidoses fortsatta tillväxtresa tillsammans med alla aktieägare, vår styrelse och ledning samt medarbetare, kommenterar vd Jack Spira.

Sensidose emitterar units i form av 4,53 miljoner nya aktier och 2,27 miljoner teckningsoptoiner TO 1. Bolaget har därefter 11,96 miljoner aktier och 2,27 miljoner teckningsoptioner TO 1 utestående. Teckningskursen var 10,70 kronor per unit. Varje unit består av två aktier och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 5,35 kronor per aktie.

Planerad första dag för handel i Sensidose aktier och teckningsoptioner TO 1 på Spotlight Stock Market är den 10 maj 2022. Att handel inleds på planerad dag förutsätter att emissionen registreras på Bolagsverket i tid, samt att aktier och teckningsoptioner till de tecknare som erlagt likvid i tid bokats ut till respektive konto/depå.

Sensidose är ett läkemedelsbolag som utvecklar och säljer individualiserad dosering av tabletter för optimal medicinsk behandling av Parkinsons sjukdom. Bolaget har utvecklat det receptbelagda läkemedlet Flexilev som doseras med hjälp av bolagets doseringsapparat Myfid. Sensidose ska framgent utveckla och lansera en ny variant av den befintliga doseringsapparaten, Orafid, vilken är planerad att marknadslanseras under 2023.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.