Saniona publicerar resultat från fetmastudie i vetenskaplig tidskrift
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Saniona publicerar resultat från fetmastudie i vetenskaplig tidskrift

Forskningsbolaget Saniona har publicerat resultat från den kliniska fas 2-studien med Tesomet, som används för viktnedgång hos patienter med hyptotalamisk fetma, i den fackgranskade vetenskapliga tidskriften European Journal of Endocrinology. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Slutsatsen är att resultaten är uppmuntrande och stödjer fortsatt undersökning av Tesomet som behandling för förvärvad hypotalamisk fetma", heter det.

Ulla Feldt-Rasmussen, från Rigshospitalet vid Köpenhamns Universitetssjukhus och huvudprövare för Fas 2-studien, kommenterar: “Patienter med hypotalamisk fetma drabbas av en allvarlig och funktionsnedsättande övervikt som det saknas godkända behandlingar för. Jag är mycket uppmuntrad av studieresultaten, och jag tror att Tesomet kan bli en värdefull behandling som även adresserar de kännetecknande symptomen hos den här sällsynta sjukdomen, som ihållande hunger, förlorad aptitreglering, okontrollerbar viktökning och ämnesomsättningsrubbningar. Lika viktig är Tesomets gynnsamma säkerhets- och tolerabilitetsprofil. De lovande resultaten motiverar fortsatta studier och jag ser fram mot den fortsatta utvecklingen av Tesomet, som kan bli den första behandlingen som ger patienter med hypotalamisk fetma ett bättre utfall”.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Saniona

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Saniona

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt