Safe Lane Gaming vill minska skulder avsevärt genom riktad kvittningsemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Safe Lane Gaming vill minska skulder avsevärt genom riktad kvittningsemission

Safe

Gamingbolaget Safe Lane Gaming har kommit överens med en del av de större långivarna om att dra ned på skulderna avsevärt genom en riktad kvittningsemission. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har ingått ett villkorat avtal med bland annat Iron Branch Invest, Modelio Equity och Lubrica Equity om att lån på upp till 90 miljoner kronor ska lösas genom att en del av dem betalas av och resten kvittas mot aktier i bolaget till ett pris av 2 öre per aktie.

Den maximala utspädningseffekten från emissionen kan bli på 62 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

Det ingångna avtalet kräver ett godkännande av Safe Lane Gamings aktieägare. De kommer att ta ställning till det under en extrastämma till vilken en inkallelse är planerad att publiceras inom kort.

"Jag, Philip (CFO) och styrelsen har jobbat hårt den senaste perioden för att få fram en lösning som sätter Safe Lane Gaming i en ny position med väsentligt förbättrade finansiella förutsättningar. Det glädjer mig att våra långivare vill äga aktier i bolaget samt att våra största ägare genom denna lösning visar på stor tilltro på Safe Lane Gamings framtid och även visar på deras uttalade långsiktighet i sitt ägande i vår verksamhet", säger Arvid Klingström, vd för Safe Lane Gaming.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Safe Lane Gaming

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.