Rizzo Group varnar för svag försäljning och ser behov av ny finansiering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rizzo Group varnar för svag försäljning och ser behov av ny finansiering

Sko- och accessoarbolaget Rizzo Group varnar för att bolagets försäljning har utvecklats svagare än förväntat. Bristen på varor och brist på likviditet för att köpa varor är huvudproblematiken. Styrelsen konstaterar att bolaget behöver ytterligare finansiering för att kunna åtgärda problemen på såväl kort som lång sikt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget avslutade i februari 2022 sin andra företagsrekonstruktion och återställde samtidigt det egna kapitalet i samband med den andra kontrolstämman. Den 12 maj avyttrades det helägda dotterbolaget Rizzo International, som ett led i att renodla verksamheten och för att på sikt uppnå lönsamhet. Bolaget har även tillfälligt förlängt bankavtalet till den 30 juni. Diskussioner om ett längre bankavtal pågår med bolagets bank.

Rizzo har som en följd av pandemi och företagsrekonstruktion svårt att köpa in varor och rätt sortiment för att möta den efterfrågan som finns i marknaden, vilket påverkar försäljningen negativt. Skälet är främst att bolaget inte har tillräcklig likviditet, men även att beställningar inte har kunnat läggas med den framförhållningen som vissa leverantörer i branschen kräver till följd av företagsrekonstruktionen som bolaget befunnit sig i, då många leverantörer krävde förskottsbetalning. Återhämtningen tar därför längre tid än beräknat och styrelsen ser över vilka möjligheter bolaget har till att finansiera högre inköpsnivå.

Rizzo för diskussioner med huvudägarna om en kortsiktig finansiering vilken är nödvändig för att kunna möta efterfrågan under sommaren. Bolaget behöver dessutom innan slutet av augusti ha hittat en långsiktig lösning avseende bolagets finansiering.

"Om bolaget inte får kortsiktig finansiering från huvudägarna, inte hittar en långsiktig finansieringslösning, om bankavtalet med bolagets bank inte förlängs eller att försäljnings- och inköpsplanen över sommaren inte går att följa kommer bolaget få svårt att hantera likviditeten och därmed bolagets fortsatta drift", skriver Rizzo.

Rizzos lagernivå bedöms vara 30 miljoner kronor för låg, för att möta den ursprungliga försäljningsambitionen under sommaren, som är en av bolagets starkare försäljningsperioder. Utöver det behöver Rizzo kunna köpa in varor under september och oktober för att kunna möta försäljningen under Black Friday och julen. Styrelsen söker nu lösning på bolagets finansiering, på kort och lång sikt, och kommer informera marknaden så snart ny information finns.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rizzo Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rizzo Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt