Rivian gör ändringar inom organisationen - chef inom tillverkning lämnar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rivian gör ändringar inom organisationen - chef inom tillverkning lämnar

Rivian

Elbilsbolaget Rivian, som backas av Amazon, göra flera ändringar i sin organisation - och går bland annat skilda vägar med en högt uppsatt chef inom tillverkningstekniken. Det sker med syftet att försöka få bukt på de rådande tillväxtproblemen, skriver Bloomberg News och hänvisar till ett internt mejl.

Chefen som berörs är Charly Mwangi som var med och byggde upp Rivians tillverkningsprocess. Samtidigt kommer Frank Klein in som chief operations officer i juni och han kommer ansvara för produktionen och försörjningskedjor.. Omorganisationen innebär även att den kommersiella verksamheten, som omfattar leveransbilar tillverkade för Amazon, kommer separeras från privatkundssidan inom företaget.

"Det här är en viktig tid för vår växande verksamhet, som sker i en extremt utmanande miljö. Vi är väl positionerade för långsiktig framgång, men vi måste kontinuerligt utvärdera hur vi arbetar", skrev bolagets vd R.J. Scaringe i mejlet.

Rivian har kämpat med leveransbrist och tillverkningssvårigheter den senaste tiden. Företagets aktie har under den inledande delen av året gått kräftgång på börsen och är i skrivande stund ner ungefär 70 procent.

Trots problemen har man ambitiösa planer och för närvarande är man i färd med att bygga en fabrik för cirka fem miljarder dollar i Georgia, USA, som är tänkt att kunna tillverka 450 000 fordon per år.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rivian Automotive

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rivian Automotive

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt