Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rightbridge

Rightbridge Ventures vill göra riktad emission, har tecknat avtal i Bahrain värt 18 miljoner

It-plattformsbolaget Rightbridge Ventures har beslutat om en riktad emission av units som tillför cirka två miljoner kronor före transaktionsrelaterade kostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar 6,17 miljoner units där varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption av serie TO1.

Teckningskursen per unit är 0,324 kronor, motsvarande 0,324 kronor per aktie. Teckningskursen i emissionen motsvarar en rabatt på tio procent mot den volymvägda snittkursen från och med den 22 februari fram till och med den 7 mars.

Emissionen riktas till amerikanska Grago Capital och iCandy Interactive.

För att kompensera aktieägarna för utspädningen (3,81 procent) har man också beslutat att ge dem en vederlagsfri teckningsoption av serie TO1 för varje tio befintliga aktier på avstämningsdagen.

Utöver emissionen har Rightbridge också upptagit ett lån på tre miljoner kronor, varav en miljon från största ägaren Abelco och två miljoner från fonden Exelity. Bolaget har även beslutat om att emittera vederlagsfria teckningsoptioner av samma serie till Exelity.

Den nya finansieringen syftar till att stödja leveransen av aktiviteter i Mena-regionen, uppger vd Carlos Barrios.

Rightbridge meddelade sent under tisdagskvällen att det har ingått ett samarbetsavtal med Dabadai från Bahrain. Syftet är att samarbeta kring utvecklingen av Esport och Gaming i Mellanöstern och Nordafrika.

I samband med detta har Rightbridge också ingått ett serviceavtal med Dabadais dotterbolag D11 Gaming Hub om att bidra till att skapa och driva ett kreativt digitalt nav som inkluderar ett esport- och spelcenter i Data Mall.

Värdet på kontraktet är cirka 18 miljoner kronor för en period på 3 år, varav cirka 5 miljoner avser de första 12 månaderna.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om RightBridge Ventures

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien RightBridge Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt