Rhovacs cancervaccin Onilcamotide uppmärksammas i The Daily Telegraph
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rhovacs cancervaccin Onilcamotide uppmärksammas i The Daily Telegraph

Forskningsbolaget Rhovacs cancervaccinkandidat Onilcamotide har uppmärksammats i en artikel i The Daily Telegraph med titeln The breakthrough year for prostate cancer, som publicerades tidigare i veckan.

I artikeln presenteras Onilcamotide tillsammans med fem andra utvalda behandlingar, men kandidaten utmärker sig som den enda att skydda behandlade prostatacancerpatienter mot metastaser.

"Hittills har resultaten varit mycket lovande. Rhovac lanserade en klinisk fas I/II-prövning av vaccinet 2018, och mer än tre år senare säger [vd Anders] Månsson att nästan alla inblandade patienter fortfarande har immunitet mot sjukdomen. En fas IIb-studie pågår för närvarande, med resultat som kommer att avslöjas senare under 2022", skriver författaren David Cox i artikeln.

- Onilcamotide kan utgöra ett paradigmskifte inom prostatacancer. Resultaten av vår kliniska fas IIb studie förväntar vi oss kunna presentera i maj-juni i år. Om resultatet av den kliniska studien är positiva talar flera faktorer för fortsatt, stort intresse från Big Pharma att ta produkten vidare mot marknaden genom in-licensiering eller förvärv av RhoVac, kommenterar vd Anders Månsson i ett pressmeddelande.

Läkemedelskandidaten har sedan tidigare erhållit Fast Track Designation av amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Fast track-beteckningen är utformad för att underlätta utvecklingen och påskynda granskningen av läkemedel för att behandla allvarliga tillstånd och fylla ett otillfredsställt medicinskt behov. Beteckningen innebär bland annat en frekventare dialog med FDA så att frågor och problem kan lösas snabbare.

Förra veckan tog bolaget in cirka 25 miljoner kronor efter emissionskostnader. "Vid positiva resultat ger denna stärkta kassa goda förutsättningar för Rhovac att förhandla fram ett gynnsamt licens- eller förvärvsavtal", skriver bolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CHOSA Oncology

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CHOSA Oncology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt