Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye

Redeye kommenterar subventionsbeslutet från VHA - avser sänka försäljningsestimat något

Nyligen meddelades att den amerikanska Veteranadministrationen (VHA) kommer att subventionera Leqembi för veteraner som lever med tidig Alzheimer.

"Vi ser VHA som en tongivande organisation och konstaterar att 9 miljoner idag tillhör sjukvårdssystemet, där en relativt sett högre andel av populationen har Alzheimers sjukdom", skriver Redeye i en kommentar.

"Vi tror att viss försäljning till följd av subventionen kommer kunna ses i Q2 2023, även om vi tror att merparten av subventioner, inklusive från tongivande CMS (Medicare och Medicaid) fortsatt kommer komma i samband med ett full godkännande som väntas senast den 6 juli", fortsätter analyshuset.

Vidare har Eisai hållit en presentation där de bland annat delgav räkneexempel på framtida försäljning. Siffrorna låg lägre än Redeyes prognoser och analyshuset kommer troligen sänka sina långsiktiga försäljningsestimat något.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om BioArctic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BioArctic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt