Quickbit varnar för lägre intäkter än förväntat i tredje kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Quickbit varnar för lägre intäkter än förväntat i tredje kvartalet

Quickbit

Fintechbolaget Quickbit som utvecklar tekniklösningar varnar för att intäkterna i tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, januari till mars 2023, hamnar lägre än förväntat. Quickbit ser inte nedgången i omsättning som bestående, men det påverkar kvartalets rörelseresultat och ebitda negativt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Quickbit räknar med att nettoomsättningen för perioden januari till mars 2023 kommer att landa i intervallet 50 till 60 miljoner euro och estimerar att rörelseresultatet kommer att vara svagt negativt under kvartalet. Uppskattningarna är preliminära och oreviderade, slutliga siffror kommer presenteras den 26 april i delårsrapporten.

Det makroekonomiska omvärldsläget påverkar i dagsläget många företag, speciellt startups och techbolag. Quickbit påverkas också av omvärldsläget genom att befintliga flöden och aktiviteten hos merchants minskar, vilket har haft en negativ effekt på kvartalets omsättning inom Affiliate-verksamheten. Utöver minskade intäkter i befintlig verksamhet har de produktplattformar som Quickbit förvärvat i augusti 2022 inte levererat i den omfattning som de förväntades göra.

Quickbit har arbetat kontinuerligt med kostnadsbesparingar under en period och även infört ett kostnadsbesparingsprogram som kommer att pågå under 2023.

- Vi behöver skifta tillbaka fokus till vår affiliate-verksamhet för att återigen bygga upp vår kassaposition. Samtidigt jobbar vi vidare med våra förvärvade produktplattformar för att säkerställa att de uppfyller nödvändig kvalitet, säger Daniel Sonesson, interim vd i Quickbit.

- På kostnadssidan har vi även inlett ett omfattande kostnadsbesparingsprogram med personalreduceringar och där vi har minskat operativa kostnader såsom kontorshyra och licenskostnader. Vi omförhandlar också flera viktiga avtal och ser över den legala strukturen, vilket så småningom kommer att bidra ytterligare till en lägre kostnadsmassa, avslutar Sonesson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om QuickBit

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien QuickBit

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt