Qbrick genomför en nyintroduktion på Nordic SME med första handelsdag 16 juni
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qbrick genomför en nyintroduktion på Nordic SME med första handelsdag 16 juni

Qbrick

Qbrick genomför en nyintroduktion på NGM Nordic SME. Första handelsdag blir den 16 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Qbrick är verksamma inom streaming av video, ljud och applikationer över internet. Bolaget grundades 1999 och har dotterbolag i Norge, Danmark och Finland.

- Qbrick besitter idag världsledande kompetens inom video och har en so­lid och lönsam kundbas. Med över 90 procent av intäkterna från återkom­mande månadsabonnemang har Qbrick goda förutsättningar att skala upp en befintlig, lönsam och växande affär. Vi avser att fortsätta expandera inom video och erbjuda den bästa kundupplevelsen på marknaden. Efter att ha positionerat oss väl och tillsatt en kompetent styrelse, vill vi nu ta steget och notera oss på Nordic SME för att skapa förutsättningar att öka expansionstakten ytterligare, kommenterar vd Fredrik Fagerlund.

Bolaget genomför inför noteringen en nyemission på 25 miljoner kronor. Teckningskursen är 5,75 kronor per aktie. Teckningstiden löper från 26 maj till 8 juni.

Dagens Industri drar i en artikel liknelser mellan Qbrick och Bambuser, vars aktie har rusat de senaste åren.

- Bambuser har satsat mycket på livesändningar. Hos Qbrick kan man även förinspela materialet, vilket passar målgrupper som vill ta till sig informationen successivt, säger Fredrik Fagerlund i en intervju med tidningen.

Qbrick hade i fjol en omsättning på 29 miljoner kronor, varav 92 procent var prenumerationsbaserade företagstjänster. Bland användarna finns bolag som Sandvik, Fortum, Handelsbanken, Danske Bank men även Regeringskansliet. Qbrick får en värdering på 242 miljoner kronor efter nyemissionen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Qbrick

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Qbrick

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt