Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polestar

Polestar ska noteras på Nasdaq på midsommafton 24 juni

Polestar förväntas noteras på midsommarafton, fredag den 24 juni genom samgående med spac-bolaget Gores Guggenheim. Transaktionen ska godkännas på extra stämma den 22 juni och därefter slutföras den 23 juni. Aktien kommer handlas på Nasdaq med kortnamnet PSNY, enligt ett pressmeddelande.

Transaktionen förväntas inbringa minst 850 miljoner dollar. Volvo Cars är storägare i Polestar.

"Att ha begränsade inlösen i denna utmanande makromiljö är en otrolig bedrift och talar om styrkan i Polestars varumärke, såväl som den höga övertygelse våra investerare har om Polestars potential. Vi är stolta över det momentum som Polestar har byggt upp under de senaste månaderna och vi ser fram emot det förväntade avslutandet av vårt företagsförvärv denna vecka", kommenterar Gores Guggenheims ordförande Alex Gores.

Gores Goggenheim-aktien klättrar 8,0 procent till 10,90 dollar på förhandeln.

https://www.businesswire.com/news/home/20220621005505/en/Gores-Guggenheim-and-Polestar-Expected-to-Close-Business-Combination-on-June-23-2022

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt