Philip Morris äger drygt 93 procent av aktierna i Swedish Match, uppköpsbudet nått i mål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Philip Morris äger drygt 93 procent av aktierna i Swedish Match, uppköpsbudet nått i mål

Amerikanska tobaksjätten Philip Morris uppköpsbud på tobaksbolaget Swedish Match är nu i hamn efter att aktieägare motsvarande drygt 93 procent av aktierna accepterat budet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Philip Morris har beslutat att inte förlänga acceptfristen ytterligare. Uppköpsbudet är därmed avslutat efter att den förlängda anmälningstiden löpte ut den 25 november. Philip Morris kontrollerar nu 93,1 procent av aktierna i Swedish Match.

- Vi är mycket glada över att ha nått ett ägande på över 90 procent i Swedish Match, vilket gör det möjligt för oss att initiera ett tvångsinlösenförfarande för att förvärva de återstående aktierna och begära att bolaget avnoteras, säger Jacek Olczak, vd för Philip Morris.

Philip Morris räknar med att förvärvet bidrar positivt till resultatet.

- Trots ökade finansieringskostnader under de senaste månaderna förväntar vi oss att samgåendet leder till en låg ensiffrig ökning av justerat resultat per aktie, efter utspädning, för Philip Morris under 2023, före potentiella intäktssynergier och exklusive transaktionsrelaterade kostnader, engångskostnader och avskrivningar på förvärvade immateriella tillgångar, fortsätter Olczak.

Utbetalning av vederlag för aktier som lämnats in i erbjudandet under den förlängda acceptfristen, som avslutades den 25 november, beräknas påbörjas omkring den 2 december.

Budgivaren avser att initiera tvångsinlösenförfarande för att förvärva de återstående aktierna i Swedish Match i enlighet med aktiebolagslagen. Philip Morris avser även att begära att aktierna i Swedish Match avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Philip Morris

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Philip Morris

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt