Pharmiva tecknar avtal med nya prövningscenter i Sverige - flyttar hem PIVA01-studien till Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pharmiva tecknar avtal med nya prövningscenter i Sverige - flyttar hem PIVA01-studien till Sverige

Medicinteknikbolaget Pharmiva har tecknat ett avtal med fem svenska prövningscenter och flyttar fokus för den kliniska studien PIVA01 till Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har lämnat in en ansökan angående att påbörja en klinisk prövning i Sverige och bedömningen är att patientrekryteringen kan påbörjas i april 2022 samt att studien kan slutföras under året. Partnerskapet med det skotska prövningscentret där PIVA01-studien inleddes finns kvar som en möjlighet att ta in fler patienter om det skulle behövas.

”Genom att samarbeta med svenska kliniker drar vi nytta av det stora intresse som lanseringen av Vernivia har skapat bland svenska barnmorskor och gynekologer. PIVA-studien syftar till att fördjupa kunskapen om Vernivias effekter och resultaten kommer att vara ett värdefullt komplement i dialogen med potentiella kommersiella samarbetspartner och sjukvården”, säger Christina Östberg Lloyd, vd på Pharmiva.

Bland de prövningscenter man tecknat avtal med finns Danderyds sjukhus och Norrlands universitetssjukhus. Studien kommer att ledas av Helena Kopp Kallner, gynekolog och överläkare vid Danderyds sjukhus.

Vernivia lanserades på den svenska marknaden i slutet av 2021. Pharmiva har nu också signerat ett avtal tillsammans med Apotek Hjärtat vilket innebär att Vernivia kommer säljas i fysiska butiker med start under första halvan av 2022.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt