Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser justerar ner motiverat värde för Premium Snacks

Erik Penser Bank justerar ner sitt motiverade värde för chipstillverkaren Premium Snacks till 12,50-13,50 kronor per aktie (13-14). Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

I det tredje kvartalet växte segmentet Gårdschips med 32 procent jämfört med samma period i fjol, medan den förväntade återhämtningen för Exotic Snacks uteblev när den sjönk med 13 procent.

"En fortsatt stark tillväxt för Gårdschips, ökad exportförsäljning samt nya produktlanseringar tror vi kommer ge en god utveckling framöver. Vi tror också på en återhämtning och normalisering för lösviktsförsäljningen", skriver Penser.

Emellertid identifierar banken risker i leveransstörningar, ökade priser på råvaror och logistik, oro för covid-19 samt ett förlorat kontrakt med ICA:s centrallager.

Banken landar i en nedjustering av sina försäljningsprognoser för helåret men räknar med en återhämtning nästa år. Dock ser man en rabatt om nästan 60 procent mot jämförelsebolag.

Premium Snacks handlas idag ner drygt 4 procent till 11,70 kronor per aktie.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Premium Snacks

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Premium Snacks

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt