Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Outokumpu slutför första fas av strategi i förtid, uppdaterar finansiella mål

Finländska ståltillverkaren Outokumpu har slutfört den första fasen av sin strategi i förtid. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den första fasen syftade till att minska företagsrisken samt stärka balansräkningen. Därför var kostnads- och kapitaldisciplin i fokus, liksom en förbättring av det kommersiella utförandet.

“Företaget har gjort betydande framsteg inom alla områden och genomförandet av strategin har gått snabbare än planerat. Outokumpu har redan uppnått båda sina finansiella mål, en förbättring av löpande ebitda på 250 miljoner euro och en nettoskuld i förhållande till ebitda på under 3,0”, heter det.

Outokumpu går nu in i andra fasen som ska vara avslutad tills 2025. Dess tre prioriteringsområden är hållbarhet, tillväxt genom produktivitet och kundorienterade styrning.

Bolaget uppdaterar också sina finansiella mål inför andra fasen. Man siktar nu på att nettoskulden i förhållande till ebitda är under 1,0 gånger under normala marknadsförhållanden, att ebitda ska förbättras med 200 miljoner euro i löpande takt samt att kapitalutgifterna kommer uppgå till 600 miljoner euro över kommande tre år. Bolaget planerar också att ha en stabil och växande utdelning.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Outokumpu

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Outokumpu

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt