Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Organoclick uppger att det gjorts genombrott i Bioinnovationsprojektet

Miljöteknikbolaget Organoclick uppger i ett pressmeddelande att det förekommit ett genombrott i Bioinnovationsprojektet där målet är att utveckla nya biobaserade och biologiskt nedbrytbara material som kan ersätta dagens plastförpackningar.

Organoclick medverkar ihop med Puplac och Nordic Barrier Coating i projektet. Bolagets roll är att utveckla och leverera det biobaserade och biologiskt nedbrytbara barriärmaterialet.

Under de senaste månaderna har bolagen gjort tester baserat på Organoclicks barriärlösningar. Man har tillämpat ”nya applikationsmetoder och material som visar mycket hög potential för användning i biologiskt nedbrytbara och livsmedelsgodkända förpackningslösningar för mer komplexa applikationer som kan ersätta plastförpackningar, skriver Organoclick.

Målet är att plastförpackningarna ska ersättas med torrformerade fiberförpackningar.

”Vårt arbete med att kombinera material och ny kemi från Organoclick för torrformerad fiber är mycket spännande och vi är stolta över de genererade genombrottsresultaten. Vi funderar nu på en framtida infrastruktur och industriell utveckling för att kommersiellt validera de upptäckta lösningarna som kan tillgodose den globala efterfrågan av torrformerad fiber”, säger Urban Winberg, vd på Nordic Barrier Coating.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om OrganoClick

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien OrganoClick

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt