Orexo minskar rörelseförlusten under Q3 - förväntar sig USA-godkännande för OX124 H2 2023
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Orexo minskar rörelseförlusten under Q3 - förväntar sig USA-godkännande för OX124 H2 2023

Orexo

Läkemedelsbolaget Orexo redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen steg 10,3 procent till 161,0 miljoner kronor (145,9).

Ebitda-resultatet blev -32,4 miljoner kronor (-47,4). Bolaget har som mål att uppnå ett positivt ebitda för 2022, när externa ej återkommande kostnader exkluderas.

"Dessa kostnader har vi definerat som kostnader för legala processer och externa kostnader för kliniska studier. I tredje kvartalet översteg dessa kostnader 45 miljoner kronor och ebitda-resultatet var minus 32 miljoner kronor. Detta gör mig övertygad om att lönsamhet mätt i ebitda är inom räckhåll", uppger vd Nikolaj Sørensen i rapporten.

Rörelseresultatet blev -49,8 miljoner kronor (-59,0).

Resultatet före skatt var -22,4 miljoner kronor (-59,1).

Resultatet efter skatt blev -26,5 miljoner kronor (-52,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,77 kronor (-1,51).

Bolaget vidhåller målet om ökad försäljning för läkemedlet Zubsolv, som används vid opioidberoende.

"Inom US Pharma visar Zubsolvs försäljning i kronor en tillväxt på 10 procent, vilket förklaras av den starka dollarn. Jag är nöjd med att se att försäljningen mätt i dollar har stabiliserats under 2022 och i kv 3 låg nettoomsättningen väldigt nära nivån vi såg i andra kvartalet. På helårsbasis tror vi fortfarande att målet om ökad försäljning av Zubsolv under andra halvåret är realistiskt, men den nuvarande trenden indikerar en försäljning i linje med första halvåret mätt i dollar, men vi förväntar oss tillväxt i kronor", skriver Orexo-chefen.

Vidare prioriterar bolaget ansökan för kandidaten OX124.

"Vi fortsätter i ett högt tempo att arbeta med vår registreringsansökan (NDA) till FDA för OX124, vårt akutläkemedel för behandling av opioidöverdos. Vår ansökan förväntas lämnas in under kv 4 och vi förväntar oss ett potentiellt godkännande under andra halvåret 2023. Det sista utvecklingsarbetet fram till inlämnandet av ansökan är intensivt och kräver betydande externt stöd och därför förväntas investeringarna i OX124 nå sin topp under kv 4. För att hålla nere kostnaderna under 2023 kommer Orexo avvakta med vissa aktiviteter som krävs för att förbereda för den kommersiella lanseringen av OX124 fram tills dess FDA godkänt läkemedlet", skriver Sørensen.

Orexo, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning161,0145,910,3%
EBITDA-32,4-47,4
Rörelseresultat-49,8-59,0
Resultat före skatt-22,4-59,1
Nettoresultat-26,5-52,0
Resultat per aktie, kronor-0,77-1,51


http://media.finwire.com/media/FWM007DE5B-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Orexo

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Orexo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.