Oncopeptides fas 3-studie Lighthouse bekräftar nyttan med melflufen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oncopeptides fas 3-studie Lighthouse bekräftar nyttan med melflufen

Forskningsbolaget Oncopeptides presenterar data som bekräftar den kliniska nyttan med melflufen i patienter med relapserande refraktärt multipelt myelom (RRMM), skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mer specifikt undersökte studien kombinationen melflufen plus darutumab plus dexametason i jämförelse med endast darutumab och dexametason, i patienter som var refraktära till åtminstone ett immunmodulerande läkemedel, en proteasomhämmare eller som genomgått åtminstone tre tidigare behandlingslinjer inklusive en proteasomhämmare och ett immunmodulerande läkemedel.

Studien är designad för att vara en bekräftande studie liksom fas 3-studien Ocean, och startade i december 2020. 240 patienter skulle rekryteras men i juli 2021 begärde amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA att patientrekryteringen till alla pågående studier med melflufen skulle stoppas. Som konsekvens rekryterades endast 54 patienter och studien avslutades i förtid i februari 2022. Resultaten som nu presenteras var i linje med de godkända indikationerna i EU och USA, med numeriskt högre progressionsfri överlevnad och tumörsvarsfrekvens.

"LIGHTHOUSE är den andra fas 3-studien som bekräftar den kliniska nyttan av melflufen i patienter med multipelt myelom, som ej tidigare genomgått en stamcellsoperation, alternativt som genomgått en lyckad stamcellsoperation i linje med det fullständiga försäljningstillstånd som nyligen erhölls i Europa," säger Jakob Lindberg, vd för Oncopeptides. "Dessutom stödjer LIGHTHOUSE-data EMAs slutsats att det inte finns en indikation på att behandling med melflufen orsakar någon skada när det gäller total överlevnad".

Säkerhetsprofilen för kombinationen av melflufen och daratumumab var i linje med vad som observerats i fas 1/2-studien Anchor, med övervägande kliniskt hanterbara cytopenier.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Oncopeptides

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Oncopeptides

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt