Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Occlutech tar in 450 miljoner genom riktad nyemission

Medicinteknikbolaget Occlutech har genomfört en riktad nyemission på 450 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen leddes av Fjärde AP-fonden och Carnegie Private Banking. Emissionen erhöll ett stort intresse, enligt Occlutech som tidigare i år ställde in sin planerade notering på First North trots att erbjudandet var övertecknat.

Bolaget ska använda emissionslikviden för att finansiera sina tillväxtmöjligheter i USA och på annat håll, samt för återbetalning av lån som förfaller.

Occlutechs försäljning fortsätter att utvecklas med gott momentum, vilket bekräftar produkternas kvalité och konkurrenskraft. Den amerikanska marknaden representerar en betydande tillväxtpotential för Occlutech. Den riktade nyemissionen stärker bolagets finansiella förmåga och gör det möjligt för Occlutech att fortsätta med kliniska studier för regulatoriska godkännanden i USA för både AFR-implantat för hjärtsvikt och PFO Occluder för strokeprevention”, säger Occlutechs vd Sabine Bois.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Occlutech

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Occlutech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt