Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Novotek köper 40 procent av tyska TG

industriell it-bolaget Novotek har förvärvat 40 procent av aktierna i tyska TG Alpha från ProtectEM. Det har även ingåtts ett optionsavtal med en nuvarande aktieägare i TG som innebär att Novotek har möjlighet, men inte skyldighet, att stegvis under 2025 till 2028 köpa ytterligare 16 procent av aktierna i TG. Det framgår av ett pressmeddelande.

TG bedriver sin verksamhet i Tyskland och beskrivs starkt påminna om Novoteks verksamhet med gemensamma huvudleverantörer.

Novotek betalar cirka 0,2 miljoner euro för aktieposten. Affären förväntas inte ha någon betydande påverkan på Novoteks omsättning, resultat eller finansiella ställning.

"Investeringen i TG är en mindre investering och bolaget har idag en växande men blygsam verksamhet. Investeringen innebär en geografisk utvidgning i ett för oss intressant land och vi ser bra möjligheter att tillsammans med övriga delägare i TG bygga upp en robust verksamhet. Dessutom har bolaget ett par projekt inom Cyber Security som vi ser som mycket intressanta", säger Novoteks koncernchef Tobias Antius.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Novotek

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Novotek

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt