Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Noteringsaktuella

Noteringsaktuella Twiik: Har breakeven inom räckhåll men fokuserar på tillväxt

E-träningsplattformen Twiik som idag började handlas på Nasdaq First North uppges ha breakeven inom räckhåll, men har istället valt att fokusera på tillväxt på denna marknad som beskrivs vara där e-handel var för många år sedan. Det säger vd:n Anders Gran i en exklusiv intervju med Finwire.

- Vi har fokus på tillväxt under de kommande 18 månaderna. Det finns en viss poäng i att ta marknadsandelar och vi kommer att vara finansierade för detta, betonar företagsledaren.

Digital träning har fått ett rejält uppsving under coronapandemin och Twiik tar nu in 16 miljoner kronor för att satsa på marknadsföring och ytterligare utveckling av sin plattform som hjälper tränare och konsumenter att ta del av skiftet som beskrivs hitintills bara vara i sin linda.

- Träningsbranschen är så pass tidig i sitt stadie av digitalisering och är där e-handel var för väldigt många år sedan inom retail, säger Gran om marknaden.

Bolaget är emellertid inte ensamma om att vilja ta del av denna transformationen, och konkurrenter som Playbook och Exorlive lurar i vassen för att ta marknadsandelar.

Twiik är emellertid inte oroliga för det, utan tycker nästan det är bra att det finns fler aktörer som driver utveckling, beteenden samt medvetenhet om e-träning bland både tränare och konsumenter.

Inträdesbarriärer mot nya hot i branschen härrör sig framförallt från den tekniska delen, som fastän verkar vara relativt simpel beskrivs som full av komplexitet.

- Den största barriären är den tekniska. Vid första anblick är tekniken enkel, men problemen är när man kommer ner djupare så växer och växer komplexiteten.

- Det kan verka lätt att snabbt bygga en träningsapp men det är väldigt komplicerat att bygga ett system som hanterar CMS, transaktioner, valutor, återrapportering och så vidare, understryker Gran.

Han framhåller även att antalet personer som har erfarenheter inom att bygga digital träning ihop med tränare, gym och konsumenter är ganska begränsad.

Vd:n lyfter även att Twiik fokuserar mycket på just tränarna som skapar innehåll på plattformen. Genom att använda en delad intäktsmodell så skapas liknande incitament hos både bolaget och kreatörerna.

Istället för att, som vissa konkurrenter gör, ta en ersättning om 20-30 procent av tränarnas omsättning ligger Twiik på nivåer om lite under 10 procent. Det ska göra båda parterna till vinnare.

- Vårt mål är att ge tillbaka så mycket som möjligt till kreatörerna. Marginalen ska komma från volymen, inte att maxa ut varenda krona ur första bästa tränaren, förtydligar bolagschefen.

Vad är din vision för bolaget om fem år? Var står ni då?

- Vi ser oss lite som Amazon inom träning, det låter lite fånigt när man drar parallellen men det är där vi vill vara. Det är dit vi vill komma. Det ska vara hos oss som tränarna vill komma och konsumenterna vill hitta träning, avslutar Gran.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Twiik

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Twiik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt