Noteringsaktuella Aprendere Skolor ser möjligheter till förvärv - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Noteringsaktuella Aprendere Skolor ser möjligheter till förvärv - vd

Noteringsaktuella

Noteringsaktuella Aprendere Skolor siktar på att fortsätta att expandera såväl organiskt som genom förvärv. Det säger vd Lars Tunberg i samband med en presentation hos Aktiespararna.

Aprendere Skolor har idag cirka 1 000 elever, vilket bolaget ser som en milstolpe. Nu skall den siffran utökas ytterligare. Tunberg ser en möjlighet att nå 3 000-4 000 elever inom fem år. Bolaget har en ansökan ute vad gäller att skapa nya skolor.

Skolkoncernen driver allt från förskoleklass till gymnasieskolor. Idag ligger skolorna utspridda över Sverige. Det viktigaste när det gäller förvärv är också styrning och inriktning, enligt vd:n. Han tycker inte att det givet bolagets decentraliserade modell är något negativt att sprida ut sig geografiskt.

- Jag är inte säker på att jag tror på kluster då Sverige är för litet, säger han. Det kan jämföras med sektorkollegan Cedergrenska som aktivt satsar på just kluster för att uppnå synergieffekter.

Listan över möjliga förvärv är lång. Aprendere Skolor-chefen bedömer att runt 3 000 skolor kommer att se över sin ägarform de kommande åren, vilket skapar möjligheter för förvärv för bolaget.

Lönsamheten ligger runt 5 procent och har gjort så historiskt.

- Den går att försvara, säger Tunberg.

Aprendere Skolor tar in 20 miljoner kronor i samband med sin listningsemission och bolagschefen ser ett stort intresse för aktien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Aprendere Skolor

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Aprendere Skolor

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.