Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norska

Norska miljardärer går samman i allians inom vindkraft offshore

De tre norska bolagen Aker Solutions, Solstad Offshore och Deepocean går samman och bildar en förnybar offshoreallians under namnet Windstaller Alliance.

I ett pressmeddelande uppges det att alliansen syftar till att erbjuda ”världens mest kostnadseffektiva och kompletta produktförsörjning, tillverkning och marina tjänster inom havsbaserad vind”. Alliansen ska även sikta på andra projekt inom förnybar energi offshore.

Windstaller Alliances tillkomst beror på att den nuvarande offshoremarknaden är starkt fragmenterad. ”Den är inte särskilt optimal när det gäller effektivitet, kostnad, risk och miljöavtryck”, säger alliansens chef Guro Høyaas Løken.

Genom Windstaller Alliance kommer nivån av samverkan mellan leverantörer att reduceras, vilket minskar både den tekniska och kommersiella risken i projekt. Detta väntas också komma att förbättra projektens genomförandetid.

Miljardären Kjell Inge Røkke är storägare i Aker Solutions, samt sitter på 25 procent av Solstad Offshore. Rederikungen och Norges rikaste person John Fredriksen har ett motsvarande ägande i Solstad Offshore på 15 procent.

https://e24.no/boers-og-finans/i/L5WPzR/roekke-og-fredriksen-gaar-sammen-i-fornybarallianse

https://newsweb.oslobors.no/message/544327

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Aker Solutions

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt